Ege Postası
Geri

Çanakkale Şehitleri Buca’da yaşatılıyor

Dünyanın ilk gezen müzesi olan “Çanakkale” Buca Evlendirme Memurluğu binasında Bucalı vatandaşlarla buluşuyor.
Çanakkale Şehitleri Buca’da yaşatılıyor
Haberler / Yerel Yönetimler
17 Kasım 2012 Cumartesi 10:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Buca Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen müze etkinliğinde gezici araç ile Türkiye’yi gezen Çanakkale Müzesinin 165. durağı Buca oldu. Buca Belediyesi’nin girişimleri ile Çanakkale değerlerinin sergilendiği müze Buca Evlendirme merkezinde yer alıyor. 09.00 – 18.30 saatleri arasında açık olan müzeden vatandaşlar ücretsiz olarak yararlanabiliyorlar. Her gün ortama 3 bin misafiri konuk eden müze içerisinde Çanakkale Şehitliği’nde yer almayan özel koleksiyonları da barındırıyor.
Müzeye ev sahipliği yapan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı da Çanakkale Şehitleri’nden kalan kutsal emanetlerini gezerek, müzeyi görmeye gelen minik öğrencilere de Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatının anlatıldığı kitapları armağan etti. Canlı anlatımların yer aldığı ve 1915 Çanakkale savaşından kalan 4000 malzemenin sergilendiği müzeyi gezen Başkan Ercan Tatı, müzeyi görmek için gelen öğrencilere kitap dağıtmanın yanı sıra onlara Çanakkale Şavaşı’nın öneminden de bahsetti.
Sözlerine “Çanakkale zaferi olmasaydı bizler de olamazdık” diyerek başlayan Tatı, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yüz yılın zaferini kazandık. Toprağımıza, canımıza, malımıza göz diken, hain dış güçleri Çanakkale’de savaşan şerefli askerlerimiz sayesin de kazandık. Eğer o zaman Çanakkale geçilseydi şuan bizler burada olamazdık. Çok kan dökülerek bu yüce Türk Milleti kuruldu. Şimdi ise bu müzede onlardan geri kalanlara sahip çıkıyoruz. Çanakkale’ye gidemeyen sizlere de Çanakkale’yi getirdik” dedi.
Müze, içerisinde Çanakkale Savaşı’nda Buca’dan şehit düşenlerin isimlerinin de yer alması da Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’ya duygusal anlar yaşattı. Atatürk’e benzeyen sanatçı Göksal Kaya da Başkan Ercan tatı ile birlikte müzeye gelenleri karşılarken, Atatürk’ün Türkiye Cumhiriyeti’ni gençlere emanet ettiğini anımsattı.
Katılımcılara Çanakkale Müzesinde yer alanları anlatan Müze Koordinatörü Cengiz Yörük Arslan, gezici müze olarak Bucayla birlikte 10 Milyon kişiye ulaştıklarını söyledi. 1 hafta süreyle Buca’da her gün 3 misafir ağırladıklarına da değinen Arslan, bir sonraki duraklarının da Kuşadası Selçuk olacağını belirtti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası