Ege Postası
Geri

Çeşme'nin ilk lisesinin taşınma söylentisine tepki

İzmir'in Çeşme ilçesindeki Sıdıka Kelami Ertan Anadolu Lisesi'nin Reisdere TOKİ evlerindeki okula taşınacağı, mevcut binanın ise ortaokul olarak kullanılacağı söylentisi, öğretmen, öğrenci, veli ve eski mezunların tepkisine yol açtı.
Çeşme'nin ilk lisesinin taşınma söylentisine tepki
Haberler / İzmir
30 Haziran 2017 Cuma 16:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

290 öğrencinin öğrenim gördüğü 17 derslikli Sıdıka Kelami Ertan Anadolu Lisesi, 1948 yılından 1975 yılına kadar ortaokul olarak eğitim hizmeti vermiş ve 1975 yılında Çeşme'nin ilk lisesi olma özelliğini kazanmıştı. Günümüze kadar binlerce mezun veren okulun Çeşme'ye 10 kilometre mesafedeki Reisdere TOKİ evlerindeki okula taşınacağı duyumları, eski mezunları ile okulun öğretmenleri, öğrencileri ve velilerini harekete geçirdi. Okulun öğretmenleri geçtiğimiz hafta CHP'li Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ı ziyaret ederek okulun taşınma girişiminin yarattığı sıkıntıyı anlatıp, destek istedi. Çeşme'nin merkezinde yer alan ve ulaşım sorunu olmayan okulun 10 kilometre uzağa taşınıp, mevcut binanın ise ortaokul dönüştürülmek istenmesine anlam veremediklerini belirten eski mezunlar, öğretmen, öğrenci ve veliler, Whatsapp grubu kurarak, burada Çeşme Milli Eğitim Müdürlüğü'ne verilecek dilekçeyi yayınladı.

"BU OKULDA KİMLİK KAZANDIK"

Çeşme İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne verilecek olan dilekçede şu görüşlere yer verildi:

"Bizler, Sıdıka Kelami Ertan Anadolu Lisesi'nde okuyan ve bu okuldan mezun olan öğrencileriz. Okulumuzun ortaokul öğrencilerine yeterli bina olmadığı için TOKİ tarafından Reisdere'de yapılan toplu konutlardaki binaya taşınması kararını hem büyük bir üzüntü hem de büyük bir şaşkınlıkla öğrenmiş bulunuyoruz. Üzgünüz, çünkü o okul, bizim gençliğimiz, çocukluğumuz, arkadaşlıklarımız, umutlarımız, hayallerimiz, hepsinden öte evimiz... Bizler Sıdıka Kelami Ertan Lisesi'ne hep koşarak gittik. Öğretmenlerimizi kızdırdık belki ama yine de hem onlar bizi çok sevdi hem de biz onları. Bugün kimimiz üniversiteden mezun olup hayata atıldık. Kimimiz hala üniversite öğrencisiyiz. Kimimiz de hala bu okulda öğrenime devam etmekteyiz. Çok üzgünüz. Çünkü biz bu okulda kimlik kazanmış gençler olarak yuvamızın dağıtılmasını istemiyoruz. Mübadeleyle yurdunu terketmiş ailelerin torunlarıyız kimimiz. Anılarını bırakıp göçmek zorunda kalan dedelerimizin, ninelerimizin yazgısını yaşamak istemiyoruz. Okulumuzla ve öğretmenlerimizle gurur duyuyoruz. Neden okulumuzun adının silinmek zorunda olduğunu, Sıdıka Kelami Ertan Ortaokulu'na dönüştürülmek zorunda olduğunu anlayamıyoruz. Evet çok şaşkınız. Çünkü yarım asırı geçkin tarihe sahip bir okulun, Çeşme'nin ilk lisesinin ortaokula dönüştürülerek tarihinin yok edilmesini anlayamıyoruz. Şimdi bizler umut ediyoruz ki, bu kararı alan makamınız, adı üstünde Milli Eğitim Müdürlüğümüz, bizi sonsuz üzüntüye boğan bu kararını yeniden değerlendirecek ve kararından vazgeçecektir. Çünkü hiçbir makam insana rağmen, bir toplumun tarihine, oluşmuş kurum kültürüne rağmen böyle incitici bir karar almaz. Son söz olarak bizim yuvamız olan, umutlarımızı oluşturup, geleceğe yön vermeyi öğrendiğimiz çok kıymetli okulumuzun tarihsel geçmişini ve biz öğrencilerin taleplerini dikkate alarak, okulumuzun yerinde kalması için gereğini yapacağınıza inanıyoruz."

"LİSENİN TAŞINMASI DAHA TASARI HALİNDE"

Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Sıdıka Kelami Ertan Anadolu Lisesi'nin Reisdere TOKİ'ye taşınmasının şu an tasarı halinde olduğunu belirtip, "İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden müfettişler gelecek, inceleme yapılacak. Uygun görülmesi halinde bu tasarı uygulamaya geçecek. Şu an için kesin bir şey yok" dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası