Ege Postası
Geri

Chavez hayatını kaybetti

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez hayatını kaybetti.
Chavez hayatını kaybetti
Haberler / Politika
6 Mart 2013 Çarşamba 01:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Küba'daki kanser tedavisinin ardından 18 Şubat'ta ülkesine dönen Venezula Devlet Başkanı Hugo Chavez hayatını kaybetti. Sosyalist kimliği ile tanınan Chavez, Amerika'ya karşı yaptığı çıkışlarla ve İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'a olan yakınlığı ile biliniyordu.

 Devlet Başkan Yardımcı Nicolas Maduro yaptığı açıklamada Chavez'in tedavisinde en zorlu saatleri geçirdiğini belirtmişti.

 Başkent Caracas'taki bir askeri hastenede kemoterapi tedavisi gören Chavez'in sağlık durumunun akciğer enfeksiyonu nedeniyle kötüleştiği açıklanmıştı.

 İlk kez Haziran 2011'de kanser teşhisi konulan Chavez, üç kez ameliyat olmuş, kanserin tekrarlaması üzerine aralıkta dördüncü kez ameliyat masasına yatmıştı.

 58 yaşındaki Chavez, ekim ayındaki seçimde üçüncü kez devlet başkanı seçilmiş ancak hastalığı nedeniyle yemin törenine katılamamıştı.

 VENEZUELA'DA YAS

 Chavez'in ölümünün ardından Venezuela'da yas ilan edilirken, yas kararının Güney Amerika'nın tamamına yayılması bekleniyor.

 ÖRGÜTLÜ BİR HALKI HİÇBİR KUVVET YENEMEZ

 Ölüm haberinin ardından Venezuela halkı sokaklara dökülerek Chavez için şarkılar ve marşlar söyleyip slogan atıyorlar. Sloganlar arasında, "Örgütlü bir halkı hiçbir kuvvet yenemez" de bulunuyor.

 ORDU: ZAFERE KADAR DAİMA

 Venezula Ordusu Genelkurmay Başkanı ve subaylar da, Bolivarcı Devrim ile sosyalizme bağlı olduklarını ilan eden bir açıklama yaptılar. Subaylar açıklamayı, "Zafere kadar daima!" sloganı ile

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası