Ege Postası
Geri

Çiğli Ataşehir'de üyelerin silindiği ve sahte liste iddiası

CHP'de delege seçimleri tam gaz devam ediyor. Çiğli Ataşehir Mahallesi'nde seçim öncesi başlayan kriz seçim boyunca devam etti. Yaklaşık 60 üyenin listeden silindiği iddia edildi. Öte yandan Genel Merkez tarafından gönderilen listenin ilçe yönetimi tarafından değiştirildiği ve salonda sahte liste olduğu da konuşuldu. Yaşananlar üzerine İl Başkanı Şenol Aslanoğlu seçim yapılan salona geldi.
Çiğli Ataşehir'de üyelerin silindiği ve sahte liste iddiası
Haberler / Yerel Politika
16 Temmuz 2023 Pazar 10:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- CHP'de 3 Temmuz'da başlayan delege seçimleri sürüyor.

Bugün İzmir'de birçok yerde sandık kurulurken, partililerin gözü delege seçimlerine start verilen Çiğli'ye çevrildi.

13 mahallede üyeler sandık başına giderken, çekişmenin en fazla yaşandığı Ataşehir Mahallesi'nde ise seçim öncesi başlayan kriz devam seçim boyunca devam etti.

Saat 10.00'da başlayan ve 17.00'de sona eren seçim için üyeler sandık başına giderken, Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer'in sandık bölgesine gelmesiyle gerginlik yaşanmıştı.

Gerginliğin yatıştırılmasının ardından seçime geçilirken, bu kez de yaklaşık 60 üyenin listeden silindiği iddia edildi.

Liste ilk askıya çıktığında ismi olan 60 kadar partilinin sandık başına geldiğinde listede isimlerini bulamadığı ileri sürüldü.

Öte yandan Genel Merkez tarafından gönderilen listenin ilçe yönetimi tarafından değiştirildiği ve salonda sahte liste olduğu da konuşuldu.

Seçim nedeniyle mahalleleri dolaşan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Ataşehir’e de gelerek ilçe yöneticilerinden ve delege üyelerinden bilgi aldı. Aslanoğlu burada yaptığı açıklamada; "Partimizdeki kuralları biliyorsunuz. Herhangi bir şekilde yanlışlık olduğunu düşünen tüm üyelerimiz önce ilçesine sonra il başkanlığına itirazda bulunur orada duruma bakılır, değerlendirilir” dedi.

LİSTELER KARŞILAŞTIRILACAK

Bu arada kriz çıkması ve üyelerden itirazlar gelmesi üzerine İl Başkan Yardımcısı Barış Özdemir, İl Başkanlığından hazır liste istedi. Gelen listenin salondaki değiştirildiği iddia edilen liste ile karşılaştırılacağı bildirildi.

 

BALATÇIK'TA DA KAVGA ÇIKTI

Öte yandan Çiğli Balatçık Mahallesi'nde yapılan delege seçimlerinde de kavga çıktığı bildirildi. Yedi üyenin listeden silinmesi üzerine çıkan tartışmanın kavgaya dönüştüğü, kavga esnasında seçimin yapıldığı dükkanın camlarının kırıldığı öğrenildi.

Kavganın yatıştırılmasının ardından seçim yapılmaya başlandığı ifade edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası