Ege Postası
Geri

Çiğli’ de 130 çocuk erkekliğe adım attı

Çiğli Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışıyla ürettiği hizmetlerini toplu sünnet şöleni ile devam ettirdi. Düzenlenen 5. Toplu Sünnet Şöleni ile 130 minik erkekliğe ilk adımı attı.
Çiğli’ de 130 çocuk erkekliğe adım attı
Haberler / Yerel Yönetimler
23 Ekim 2012 Salı 10:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR -Çiğli Belediyesi bu yıl 5. kez minikler için toplu sünnet şöleni düzenlendi. Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ile eşi Ayfer Solak’ın ev sahipliği yaptığı şölende 130 sünnet çocuğu ve ailesi için şölen düzenlendi. Çiğli Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak şölen, aniden bastıran yağmur nedeniyle belediye konferans salonu ve sergi salonuna alındı. Minikler eğlenceye ilk olarak kendileri için verilen yemekle başladılar. Ardından gecenin eğlence bölümü başladı. Gece boyunca Türk halk müziği, pop müzik grupları çocuklar ve yakınları için konser verirken, illüzyonist yaptığı gösterilerle minikleri kendine hayran bıraktı. Ege Üniversitesi ve Şehit Ali Karaoğlan Lisesi halk oyunları ekiplerinin gösterileri de büyük alkış topladı.

Başkan Solak, pasta kesti, hediyeler dağıttı
Şölen boyunca çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Solak, sünnet pastasını, eşi Ayfer Solak ve sünnet çocuklarıyla birlikte kesti, ardından çocuklara kendi elleriyle yedirdi. Çocuklarla bol bol hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Solak daha sonra tüm sünnet çocuklarına saat, kırtasiye seti ve Türk bayrağından oluşan hediyeler dağıttı. Oldukça eğlenceli bir gece geçiren miniklere ayrıca gece boyunca sınırsız pop corn, pamuk şeker ve çerez ikram edildi. Sünnet çocuklarının ellerine kınayı ise Başkan Solak’ın eşi Ayfer Solak yaktı.

Solak; “Geleneklerimizde sünnetin yeri ayrı”
Geleneksel hale gelen toplu sünnet şölenleri ile çok sayıda çocukla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Başkan Solak; “Sünnet Müslümanlığın en önemli unsuru. Erkek çocuklarımızın gelecek yaşamlarını şekillendiren birkaç önemli andan biri. Bizler de geleneklere önem veren hizmet anlayışımızla her yıl çocuklarımız için toplu sünnet şölenleri düzenliyoruz. Bu yıl 5. Kez çocuklarımız için toplu sünnet şöleni düzenledik. Bundan sonra da bu önemli etkinliğimiz devam edecek. Bu önemli günlerinde çocuklarımızın yanında olacağız” dedi.

“Okullara desteğe devam”
Okullara da destek olmaya devam ettiklerini belirten Başkan Solak, belediyenin ilçedeki çok sayıda okulun tamirat, tadilat işlerini yaptığını ve diğer eksiklerini giderdiğini söyledi. Daha fazlasını yapmaya gayret gösterdiklerini belirten Başkan Solak, sözlerini şöyle sürdürdü; “Okullarımıza en iyi hizmeti sunmaya özen gösteriyoruz. Üzerimize ne düşüyorsa fazlasıyla yapmaya çalışıyoruz. Ancak bunu da yeterli görmüyoruz. Hep daha fazla ne yapabiliriz diye düşünüyoruz. Şimdi de dershaneye gidemeyen çocuklarımız için bir dershane açmayı düşünüyoruz. Öte yandan çocuklarımız için el beceri ve sanat kurslarımız da yaz ve güz olmak üzere iki grupta devam ediyor.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası