Ege Postası
Geri

Çiğli'de Ramazan bir başka

Çiğli Belediyesi’nin her yıl düzenlediği birbirinden renkli aktivitelerle geleneksel hale getirdiği nostalji ramazan etkinlikleri birbirinden renkli gösteri ve konserlerle devam ediyor. Etkinliklere katılan Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, ramazan ayı vesilesiyle hakla bir araya geldiklerini belirterek, “Farklı ve eğlenceli etkinliklerle geleneksel değerleri yaşatmaya çalışıyoruz” dedi.
Çiğli'de Ramazan bir başka
Haberler / Yerel Yönetimler
13 Temmuz 2013 Cumartesi 10:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Çiğli Kasaplar Meydanı’nda düzenlenen etkinliklerin ilkine, Başkan Metin Solak’ın yanı sıra, CHP Çiğli İlçe Başkanı Nihat Gültekin, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar ilgi gösterdi. Yüzyıllık anlatı sanatlarından meddah çıktığı sahnede Çiglilerden büyük alkış topladı. Ardından yine geleneksel gölge oyunlarından, mizahi karakterler Hacivat ve Karagöz gösterisi de izleyenleri hem güldürdü hem de geçmişe nostaljik bir yolculuk yaptırdı. Yine ateşbaz ve illüzyon gösterileri de vatandaşlardan tam not aldı. Gecenin sürprizi ise sevilen yerel sanatçılardan Müslüm Eren’in verdiği Türk halk müziği konseri oldu.
Yoğun Ramazan programı
Gecede konuşma yapan Başkan Metin Solak, bu yıl ki ramazan etkinliklerinin her yıl olduğu gibi yine dolu dolu hazırlandığını söyledi. Ramazan etkinliklerini Çiğli’nin farklı mahallelerinde yapmaya özen gösterdiklerini belirten Başkan Solak sözlerini şöyle sürdürdü; “Her yıl düzenlediğimiz nostalji ramazan eğlencelerimiz bu sene de dolu dolu hazırlandı. Çiğli’nin değişik mahallelerinde bu etkinlikler sergilenecek. Vatandaşlarımızın etkinliklere ilgi göstermesi bu değerlerin ne kadar özlendiğini gösteriyor. Ben buradan tüm İslam aleminin ramazanını kutluyorum. Ramazan ayının hayırlar getirmesini diliyorum. Bu kutsal ayın tüm İslam alemine ve ülkemize huzur, barış ve güzellikler getirmesini diliyorum.”
Ramazan boyunca etkinlikler devam edecek
Harmandalı, Evka-2, Sasalı ve Güzeltepe’de de düzenlenecek Çiğli Belediyesi’nin bu yıl ki ramazan etkinliklerinde Türk sinemasının önemli filmleri de Çiğliler için gösterilecek. Son dönem filmlerden Kelebeğin Rüyası 17 Temmuz’da ve Hükümet Kadın filmi 21 Temmuz’da gösterilecek. Türk tiyatrosunun değerli sanatçılarının rol aldığı Abdullah Şahin Tiyatrosu 18 Temmuz’da, Çiğli Belediyesi’nin Kent tiyatrosu da 30 Temmuz’da oyunlarını sahneleyecek. Davul zurna şov ve yerel sanatçıların konserlerinin de yer alacağı ramazan etkinlikleri her akşam iftardan sonra saat 21.30’da başlayacak. Ramazan etkinliklerinin finali ise 3 Ağustos’ta Balkan müziğinin beğenilen ismi Havva Karakaş konseri ile yapılacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası