Ege Postası
Geri

Çiğli'de çevre sorunları tartışıldı

Çevreci politikaları ve çevreci uygulamalarıyla dikkat çeken Çiğli Belediyesi tarafından, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde, çevre sorunlarına dikkat çekmek amacıyla “çevre” konulu panel düzenlendi.
Çiğli'de çevre sorunları tartışıldı
Haberler / Yerel Yönetimler
6 Haziran 2014 Cuma 10:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Çiğli Belediyesi sağlıklı kent ve yaşanabilir çevre oluşturulabilmesi adına birçok etkinliğe imza atmaya devam ediyor. Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen panelde insan ve çevre ilişkisi masaya yatırıldı. Çiğli meclis salonunda düzenlenen panele konuşmacı olarak Dokuz Eylül Üniversitesi Çevre, Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü Prof. Dr. Ayşegül Pala, Katip Çelebi Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Çete, İnşaat Bölüm Başkanı Doç.Dr. Salih Yılmaz ve Şehir ve Bölge Planlama Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yakup Eğercioğlu katıldı. Panele meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş da ilgi gösterdi.

GELECEK NESİLLERE TEMİZ BİR ÇİĞLİ BIRAKMALIYIZ
Sanayileşme ve kent nüfusundaki artışın insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine değinen Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, “İnsanın çevreye verdiği zarar inanılmaz boyutlarda. Bizler de belediye olarak yeşil alanların korunması, atıkların doğru şekilde geri dönüşüme uğraması çalışmaları konusunda üzerimize düşen neyse yapacağız. Çevreyi kirletmek, varlığımızı tehdit ediyor. Bu sebeple herkesin Dünya Çevre Günü’nü kutluyorum” dedi.
ÇEVRE SORUNLARI ARTIK YEREL DEĞİL KÜRESELDİR
Çevre sorunlarının bir devletin değil tüm insanlığın, devletlerin sorunu olduğunu belirten ve alınacak önlemler konusunda yapılacakların bütün milletlerin ortak sorumluluk alanında olduğunu anlatan Prof. Dr. Ayşegül Pala, “Çiğli’de olduğu gibi ülkemizde ve dünyada da insan nüfusunda büyük bir artış yaşanmaktadır. Bu da çok insan çok hizmet, doğa üzerinde çok daha fazla tahribat demektir. Belediyeler ve kamu kurumlarına büyük görevler düşmektedir” dedi.
Coğrafi bilgi sistemlerinin yerel yönetimler için önemini anlatan Doç. Dr. Mehmet Çete ise, “Bu dünya bizim geçmiş nesillerden emanet aldığımız ve gelecek nesillere emanet bırakacağımız bir dünyadır. Kentleşme, sanayileşme, trafik, nufus artışı, turizm sürdürülebilir bir çevre için en büyük sorun olarak karşımızda duruyor” dedi.

YEREL YÖNETİMLER YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLARI TAKİP ETMELİ
Depreme dayanıklı yapı tasarımı inşaa etmenin çok önemli olduğunu belirten Doç. Dr. Salih Yılmaz, “Binalarda oluşan hasarların çoğu basit hatalardan oluşuyor. Depremlerde oluşan basit mühendislik hataları yüzünden büyük kayıplar yaşanıyor. Buna engel olmanın yolu herkesin aynı duyarlılığı göstermesinden geçiyor” dedi.
Sağlıklı kentler ve çevreye duyulan ihtiyacın sosyal, ekonomik ve kültürel kökenlerine değinerek, sağlıklı yaşam tarzı oluşturulması ve yaşayan halkın buna teşvik edilmesine ilişkin bilgi veren Yrd. Doç.  Dr. Yakup Eğercioğlu ise “Çiğli’de gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm çalışmalarına biz de katkı sunmak istiyoruz. Yerel yönetimler kent ve çevre anlamında yenilikçi yaklaşımları yakalamak ve bunları geliştirmek zorundadır” dedi.  
Panelin sonunda Başkan Hasan Arslan, konuşmacılara teşekkür ederek plaket ve çiçek takdim etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası