Ege Postası
Geri

Vali kritik zirvede ne yanıt verdi'

İzmir’de büyük krize yol açan İl Özel İdaresi’nin taşınmazlarının paylaşımına dair başlayan kriz ve başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu olmak üzere, yerel yönetimin başladığı direnişin ardından, İzmir Valisi Mustafa Toprak sivil toplum örgütlerinin liderleri ile bir zirve gerçekleşti. Gerçekleşen zirveden herhangi bir sonuç çıkmazken, İzmir’in malları ile ilgili kararından geri adım atmayan Vali Toprak’tan ise olumlu bir adım gelmedi.
Vali kritik zirvede ne yanıt verdi'
Haberler / Yerel Yönetimler
5 Haziran 2014 Perşembe 18:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Valiliği bünyesinde gerçekleşen zirve yaklaşık bir saat sürerken, 1167 taşınmaz konusunda herhangi bir gelişme yaşanmadı. Dün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Tarihi Havagazı Fabrikası’nda görüşen başkanlar kurulu, bugün 12 kişilik heyetle Valilik makamına çıkarma yaptı. Vali Toprak’ın imzası ile maliyeye devredilen malların İzmir’de kalması gerektiğini belirten ve devir işlemine karşı çıkan 12 sivil toplum örgütü temsilcisi gerçekleşen zirvede taleplerini bir kez daha Mustafa Toprak’a iletirken, önerilerini ve fikirlerini de masaya yatırdı.
 
 “SONUCUN DEĞİŞECEĞİNİ ZANNETMİYORUZ”
Gerçekleşen zirvenin ardından toplantının içeriği ile ilgili bilgi veren İzmir Barosu Başkanı Ercan Demir, “Kurumlar olarak görüşlerimizi ve taleplerimizi Vali Bey’e aktardık. Biz İzmir’in mallarının İzmir’de kalması gerektiğine dair görüşümüzü zaten basın yoluyla da defalarca aktarmıştık. Normalde işleyen süreci konuştuk. Sonuç olarak teknik olarak yapılabilecek bir şey yapılabilecek olmadığı izlenimi aldık, hukuki sürecin işleyeceği izlenimini aldık. Bu izlenimi alsak da, tüm kurumlar adına İzmir’le ilgili bu tasarrufu doğru bulmadığımızı aktardık. Bize aktarıldığı kadarıyla komisyon kararını almış ve ilgili yerlere aktarılmış. Bundan sonra yeniden toplanması ve komisyonun yeniden karar alması gibi bir durum olduğunu zannetmiyoruz. Böyle bir izlenim de almadık. Sonuç olarak biz bu konudaki görüşümüzü ilettik ve taleplerimizi söyledik. Tüm kurumlar olarak talebimiz, tasfiye olan il Özel İdaresi’nin mallarının İzmir’e ait olduğu ve İzmir’in tasarrufunda olması gerektiği, İzmir’in yerel meclisinin tasarrufunun olmasını gerektiğini Sayın Vali’ye söyleme fırsatı bulduk. Bundan sonraki sürecin ne olacağını oturup bir kez daha birlikte değerlendireceğiz” diye konuştu.
 
“BEĞENMEYEN MAHKEMEYE GİDER”
Vali Toprak’ın yapıcı bir tutum izlemediğini belirten TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Melih Yalçın ise, “Karar verilmiş tesciller başlamış. Geri adım atılması gibi bir şeyden bahsedilmedi. Kararın yeniden gözden geçirilmesi gibi bir şeyden söz edilmedi. Söylenen tek şey, komisyon kararını verdi, beğenmeyen mahkemeye gider. Biz bunu anladık. Arkadaşlarımızla komisyon olarak bunu konuyu değerlendirdikten sonra ne yapmamız gerektiğine karar vereceğiz. Vali Mustafa Toprak malların paylaşıldığını söyledi. Tek tek bütün taşınmazlar için karar verilmiş, tesciller için işlemler başlatılmış. Bu saatten sonra kararın gözden geçirilmesi gibi bir süreç mümkün değil. Bizim anladığımız bu. Bu kararı gözden geçirelim yapabileceğimiz bir şey var mı’ diye bir açık kapı dahi bırakılmadı. O nedenle bizim kurduğumuz bütün kelimeler taleplerimiz bir anlamda sonuçlanmış oldu. Biz de artık daha fazla zaman harcamayalım dedik ve kaktık teşekkür ettik kendisine” dedi.
 
KİMLER KATILDI'
İzmir Barosu Başkanı Ercan Demir, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Türk Mimar ve Mühendisler Odaları Birliği İzmir Koordinasyon Kurulu Dönem Sözcüsü Melih Yalçın, Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı Mustafa Güçlü, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu adına Zedin Yumli, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Ege Genç İşadamları Derneği Başkanı Seda Kaya ve Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük’ten oluşan heyet Vali Mustafa Toprak ile görüştü.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası