Ege Postası
Geri

Çin, AB’nin Suriyeli muhaliflere silah ambargosunu sonlandırmasına tepkili

Moskova ile birlikte Suriye yönetimine desteğiyle ön plana çıkan Pekin yönetimi, AB’nin Suriyeli muhaliflere silah ambargosunu sona erdirme kararına sert tepki verdi. Aynı tepkiyi Moskova da göstermiş ve bu tutumun Suriye’de kanlı savaşın...
Çin, AB’nin Suriyeli muhaliflere silah ambargosunu sonlandırmasına tepkili
Haberler / Dünya
30 Mayıs 2013 Perşembe 14:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Moskova ile birlikte Suriye yönetimine desteğiyle ön plana çıkan Pekin yönetimi, AB’nin Suriyeli muhaliflere silah ambargosunu sona erdirme kararına sert tepki verdi. Aynı tepkiyi Moskova da göstermiş ve bu tutumun Suriye’de kanlı savaşın devamına neden olacağı gerekçesiyle, ‘’istikrarı sağlamak için’’ Suriye yönetimine S-300 füze savunma sistemleri vereceğini açıklamıştı.

Çin’in Ortadoğu özel elçisi Wu Sike, Çin’in AB’nin söz konusu kararını reddettiğini söyledi. Ziyaret için Ürdün'de bulunan ve basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Wu, Çin’in, Suriye’deki bütün taraflara silah sağlanmasına karşı olduğunu, güç kullanımının Suriye sorununu daha da kötüleştireceğini ve Suriye halkının acılarını arttıracağını ifade etti.

Wu, ülkesinin, Suriye hükümeti yada muhaliflere silah temin edilmesine karşı olduğunu vurgulayarak, Suriye’ye dış müdahaleye de karşı çıktıklarını söyledi. Çin’in Suriye’deki rejim yönetimi ve muhaliflerle temas halinde olduğunu kaydeden Wu, en iyi çözüm yolunun diyalog olduğunun altını çizdi.

Suriyeli mültecilerle ilgili bir soruyu cevaplandıran özel elçi Wu, Ürdün ve çevre ülkelerdeki Suriyeli mültecilere yardım sağlamaya devam edeceklerini, Ürdün’ün söz konusu mültecilere kucak açmasını takdirle değerlendirdiklerini de belirtti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası