Ege Postası
Geri

Çıray'ın “Kaç ton gaz kullanıldı'” sorusuna Başbakanlık’tan kaçamak cevap

Yazılı bir açıklama yapan CHP İzmir Milletvekili ve PM üyesi Dr. Aytun Çıray, 24 Temmuz 2013 tarihinde Başbakan’a “Taksim Gezi Direnişi” ile ilgili yönelttiği soru önergesine verilen cevabın trajikomik olduğunu söyledi.
Çıray'ın “Kaç ton gaz kullanıldı'” sorusuna Başbakanlık’tan kaçamak cevap
Haberler / Politika
5 Eylül 2013 Perşembe 09:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Dr. Çıray soru önergesinde, “Taksim’de kaç ton ve ne tip gaz kullanılmıştı? Kaç plastik mermi kullanılmıştı? Kaç ton su, kaç ton gaz karıştırılmış su kullanılmıştı? Kaç adet gaz bombası atılmıştı? Tüm Türkiye’deki hastanelerde gösteri hakkını kullanan vatandaşlarımızdan kaç yaralı kaydı tutulmuştur'” gibi sorular sorduğunu, bu sorulara verilen cevabın ise trajikomik bir ibret vesikası olduğunu iddia etti.

Dr. Çıray sözlerine şöyle devam etti:
“Başbakanlık’tan bana gelen cevapta ‘Kanuna aykırı olarak düzenlenen veya sonradan kanuna aykırı hale dönüşen Taksim Gezi Parkı eylemleri’ denilerek adeta yargısız infaz yapılmıştır. Milletimizin demokratik gösteri hakkı suç sayılmıştır. Bununla da yetinilmemiş kaç ton gaz, kaç adet plastik mermi kullanıldığına dair sorularıma somut cevaplar vermek yerine ‘gösterinin sona erdirilmesine ve grubunun dağıtılmasına yetecek kadar su ve göz yaşartıcı gaz mühimmatı kullanılmıştır’ denilerek gerçekler gizlenmek istenmiştir.”


Taksim Gezi Parkı için yapılan direniş aslında ağaçlarda sembolize edilen bir demokrasi arayışı olduğunu tekrarlayan Çıray, “Bu eylem Anayasa’dan Türk Milleti kavramını çıkarmak, T.C’yi silmek, dinimizle diyanetimizle oynamak isteyenlere karşı bir uyarıydı, ama AKP tarafından anlaşılmadı” dedi.

“Başbakan milli iradenin sorularına cevap veremiyor”

Başbakan’a bir çağrıda bulunan CHP İzmir Mv. Dr. Aytun Çıray sözlerini şöyle tamamladı:

“Sayın Başbakan işine geldiğinde milli iradeden bahsediyor, milletinin seçtiklerinin bürokratların üzerinde olduğunu ilan ediyor; ama altından kalkamayacağı sorular sorulduğunda milli iradenin temsilcisi olan bir milletvekiline açık seçik cevaplar veremiyor. Öyle anlaşılıyor ki Sayın Başbakan kendi iradesini milletin üzerinde görüyor. Sandıkta bunun hesabı sorulacaktır.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası