Ege Postası
Geri

Çocuklara çevre bilinci, tiyatro ile kazandırılıyor

Çevre bilincini çocuklara erken yaşta kazandırmak isteyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, "Temiz Türkiye’m Çevre Çiçekleri Projesi" kapsamında 30 bin öğrenciye tiyatro gösterisi yaptı. Bakanlık Mayıs sonuna kadar 70 bin öğrenciyi...
Çocuklara çevre bilinci, tiyatro ile kazandırılıyor
Haberler / Güncel
22 Nisan 2013 Pazartesi 14:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çevre bilincini çocuklara erken yaşta kazandırmak isteyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, "Temiz Türkiye’m Çevre Çiçekleri Projesi" kapsamında 30 bin öğrenciye tiyatro gösterisi yaptı. Bakanlık Mayıs sonuna kadar 70 bin öğrenciyi tiyatro ile buluşturmayı hedefliyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, "Temiz Türkiyem Çevre Çiçekleri Projesi" kapsamında ilkokul 4. sınıf öğrencilerine yönelik Türkiye genelinde düzenlediği 'Çevre Çiçekleri Tiyatro' gösterileri devam ediyor. Gösteride tüm çocuklara Türkiye’de bir ilk olan “Çevre Müfettişi” kimlik kartları da dağıtılıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın katılımıyla Nisan ayı başında Üsküdar’da açılışı yapılan 'Çevre Çiçekleri Tiyatro' gösterileri, çocukların çevre konusunda eğitimi ile bireyin bilinçlenmesini ve sorumluluk sahibi olmaları amacıyla profesyonel bir oyuncu kadrosu ile sahneleniyor.

Türkiye genelinde Küçükçekmece, Bağcılar, Esenler, Üsküdar, Fatih, Altındağ, Keçiören, Sincan, Şahinbey, Adapazarı, Trabzon, Adıyaman, Uşak ve Bilecik Belediye’si olmak üzere toplam 14 belediyede pilot çalışmalar başladı.

'Temiz Türkiye’m Çevre Çiçekleri Projesi' kapsamında ilkokul çocuklarına yönelik tiyatro gösterilerine devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bugüne kadar 30 bin ilkokul öğrencisine tiyatro gösterisi düzenledi, proje mayıs sonunda 70 bin çocuğa ulaşacak.

ÇEVRECİ MÜFETTİŞLER İŞ BAŞINDA

Sergilenen tiyatro gösterisi öncesinde bakanlık tarafından 'Çevre Müfettişi' kimliklerine kavuşan öğrenciler, gördükleri çevre sorunlarını yetkililere bildirecek. Çevrenin korunması ve geliştirilmesinde karşılaştıkları sorunları aktarmakla görevli olan çevreci müfettişler sayesinde, çevre sorunlarının önüne geçilmesi hedefleniyor. Minik müfettişler, ayrıca Bakanlık ve belediyeler tarafından belirlenen hizmetlerden öncelikli olarak yararlanabilecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası