Ege Postası
Geri

Çocukları ile parkta yatan kadına Vali Coş el uzattı

Adana'da aylık 300 lira ev kirasını ödeyemeyince sokağa atılan 32 yaşındaki Meryem Bostancı ile 3 çocuğuna Vali Hüseyin Avni Coş el uzattı. Vali Coş'un talimatı üzerine Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi ekipleri genç...
Çocukları ile parkta yatan kadına Vali Coş el uzattı
Haberler / Güncel
27 Ağustos 2013 Salı 16:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Adana'da aylık 300 lira ev kirasını ödeyemeyince sokağa atılan 32 yaşındaki Meryem Bostancı ile 3 çocuğuna Vali Hüseyin Avni Coş el uzattı. Vali Coş'un talimatı üzerine Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi ekipleri genç kadını bulup ev kiraladı. Polis, genç kadının ihtiyacı olan ev eşyalarını da temin etti.

Merkez Seyhan ilçesi Gülpınar Mahallesi'nde oturan Meryem Bostancı, 12 yıl önce akrabası Fatih Bostancı ile evlenip Sivas'a yerleşti. Bir kız çocuğu dünyaya getiren Bostancı, 4 yıl önce ikizlerine hamileyken eşi tarafından terk edildi. Genç kadın, Adana'ya dönüp Gürselpaşa Mahallesi'nde aylık 300 liraya ev kiraladı. Eşinden ayrıldığından ailesinden de destek görmeyen Bostancı, bu sırada kağıt ve hurda toplamaya başladı. Babasını küçük yaşta kaybeden annesi İstanbul'da yaşayan Meryem Bostancı, topladığı hurda ve kağıtlardan kazandığı para ve komşularının da yaptığı yardımlarıyla hayatını sürdürdü. Bu sırada ikiz çocukları Cesur ile Barış'ı doğuran genç kadın, günlük 15-20 lira kazandığı parayla da evinin kirasını ödeyemez duruma geldi.

İddialara göre, ev sahibi, kirasını ödeyemeyen Bostancı'nın eşyalarını dışarı koydu. Çocuklarıyla evinden atılan Bostancı, eşyalarını alıp aynı mahalledeki parkta yaşamaya başladı. İkizlerinden biri zihinsel engelli olan kadına yaşadığı bir haftalık park serüvenin ardından Vali Hüseyin Avni Coş sahip çıktı. Coş'un talimatı üzerine harekete geçen Toplum Destekli Polislik Şubesi ekipleri, genç kadını çocuklarıyla birlikte kaldığı parktan alıp Kış Mahallesi'nde kiraladıkları bir eve yerleştirdi.

Yeni evine yerleşmenin mutluluğunu yaşayan 3 çocuk annesi Meryem Bostancı, kendisine sahip çıkanlara teşekkür etti. Bir hafta zorlu bir süreç yaşadığını anlatan genç kadın, "Benim ve çocuklarım için çok zor oldu. Valimize ve polislere bize sahip çıktıkları için minnet borçluyum. Evimizi kiraladı, eşyalarımızı getirdiler." dedi. Genç kadının 10 yaşında Berna, 3 yaşında ikiz Barış ve Cesur isimli çocukları bulunuyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası