Ege Postası
Geri

Çöp krizine Engin yorumu:Siyasi malzeme yapılmasın!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Karşıyaka Belediyesi arasında krize neden olan Yamanlar’a yapılacak katı atık bertaraf tesisi ile ilgili tartışmalar alevlenerek büyürken yıllardır Karşıyaka’da yaşayan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’den açıklama geldi. Konunun CHP içinde kriz yaratacak boyuta gelmemesi gerektiğinin altını çizen Engin, “Umuyorum siyasi malzeme yapılmıyordur” dedi. Büyükşehir’in projesinin yeni sistemlere göre olduğunun altını çizen Engin, “Paris’in merkezinde bile artık böyle tesisler var. 50 kilometre ötedeki bir deponi alanı gerekli izinler ve olurlardan sonra zarar vermez” dedi.
Çöp krizine Engin yorumu:Siyasi malzeme yapılmasın!
Haberler / İzmir
14 Ağustos 2013 Çarşamba 21:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ‘yer aramıyoruz, çöp tesisi Yamanlar’a yapılacak’ şeklindeki açıklaması İzmir’in kanayan yarası katı atık bertaraf tesisine yer sorununu yeniden alevlendirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Karşıyaka Belediyesi arasında krize neden olan Yamanlar’a yapılacak katı atık bertaraf tesisi ile ilgili tartışmalar alevlenerek büyürken Karşıyaka’da MHP ve AK Parti kanadından da tesise ‘veto’ geldi.

Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çalışkan’ın CHP grup toplantısında "gerekirse partiden ihraç edin ama tesisi yapmak için cesedimi çiğnemeniz lazım” şeklindeki sözleriyle CHP içinde kriz artarken, yıllardır Karşıyaka’da yaşayan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’den açıklama geldi.

“PARTİYİ ZORA KİMSE SOKMASIN”
Konunun CHP içinde kriz yaratacak boyuta gelmemesi gerektiğinin altını çizen Engin, “ Umuyorum siyasi malzeme yapılmıyordur. Partiyi zora sokmaya kimsenin hakkı yok” dedi.
Suçlu aranmaması gerektiğini, çöp sorununun İzmir’in sorunu olduğunu ifade eden Engin, Büyükşehir Belediyesi’nin Yamanlar’da yapmayı düşündüğü tesise yeşil ışık yaktı şunları söyledi; “Çöp depolama alanları artık 50 yıl önceki gibi değil.Büyükşehir’in projesi de yeni sistemlere göre…Paris’in merkezinde bile artık böyle tesisler var. 50 kilometre ötedeki bir deponi alanı gerekli izinler ve olurlardan sonra zarar vermez. Yıllardır yaşanan sıkıntı insanların gözünü korkutuyor. Sıkıntılar Harmandalı’daki yerin vahşi depolama alanı olmasından kaynaklanıyordu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Karşıyaka Belediye Başkanımız daha önce bir araya gelmiş ve gerekli raporların incelenmesi konusunda hem fikir olmuştu. Büyükşehir Belediye Başkanının Karşıyaka’ya bir marazı var ise ilk önce Karşıyaka’ya yapalım derdi. Aklın yolu birdir. Çevre Yolu’na yakın bir yer, araçlar şehir içinde geçmeyecek, yeni sistemle olacak bir tesis raporları da olumluysa tartışma yaratmamalı.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası