Ege Postası
Geri

İzmir camileri 'şortlu ve başı örtülü' turistlerle renklendi!

Milliyet Gazetesi yazarı Meral Tamer'in kadınların şort giymesine tepki gösteren yazısının ardından sosyal medyayı sallayan tartışmaya, İzmir'i gezen yabancı turist kadınlar da katıldı. Camileri şortlu kıyafetleriyle gezen turist kadınlar ilginç görüntü oluşturdular
İzmir camileri 'şortlu ve başı örtülü' turistlerle renklendi!
Haberler / İzmir
14 Ağustos 2013 Çarşamba 12:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Milliyet Gazetesi yazarı Meral Tamer'in "Bayram namazına, hastaneye, cenaze evine şortla gidilir mi'" yazısının ardından başlayan tartşmaya yabancı turist kadınlar da katıldı. Kruvaziyer turlarla geldikleri İzmir'de camileri de gezen turist kadınlar, 'şortlu ve başları örtülü kıyafetleriyle ilgi odağı olmayı başardı.

KİMİ SAHİLE, KİMİ CAMİYE
İzmir’e kruvaziyer turlarla gelen turistlerin bazıları kent merkezindeki tarihi yerleri, camileri gezerken, bazıları da plajları tercih ediyor.



İzmir, çok kültürlü yapısı, tarihi ve doğal zenginlikleri ile kente gelen turistlere alternatifler sunuyor. Kruvaziyer turlarla Alsancak Limanı’na gelen turistler, sadece müzeleri, ören yerlerini değil, ibadethaneleri de geziyor. Turistlerden bazıları da plajlara gitmeyi tercih ediyor. Kent merkezindeki tarihi camilere rehberler eşliğinde gelen turistler, İslami usüllere harfiyen uyuyor. Ayakkabıları çıkarıp, başlarını örterek camiye giren turistler, burada görevlilerden bilgiler alıyor, merak ettiklerini soruyor. Turistler arasında namaz kılma pozisyonu alıp hatıra pozu çektirenler de oluyor. Tarihi camilerin mimari güzellileri de ilgi odağı oluyor. Öte yandan İzmir ve çevresindeki plajlar da gemi ile gelen turistlerden ilgi görüyor. Plajlara düzenlenen turlara çok sayıda turist katılıyor. Kentte kaldıkları süreyi özellikle Çeşme plajlarında geçiren turistler de oluyor. Denize giren turistler, tur sonunda havlularla gemiye dönüyor. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası