Ege Postası
Geri

Çorum'da 'kardeşlik' iftarı

Çorum'daki Nefes Alevi - Bektaşi Kültür ve Eğitim Derneği tarafından düzenlenen 'Kardeşlik İftarı'nda Aleviler ve Sünniler aynı sofrada buluştu. Kentte bir otelde düzenlenen iftarda Aleviler ve Sünniler aynı sofrada oruçlarını açtı....
Çorum'da 'kardeşlik' iftarı
Haberler / Genel
24 Temmuz 2013 Çarşamba 03:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çorum'daki Nefes Alevi - Bektaşi Kültür ve Eğitim Derneği tarafından düzenlenen 'Kardeşlik İftarı'nda Aleviler ve Sünniler aynı sofrada buluştu.

Kentte bir otelde düzenlenen iftarda Aleviler ve Sünniler aynı sofrada oruçlarını açtı. Hacı Bektaş-ı Veli, Mevlana Celalettini Rumi, Yunus Emre gibi önemli isimlerin asırlara damga vurmuş sözlerinin simge olarak kullanıldığı iftarda Alevi dedeleri ile Sünni kesimin önde gelen isimleri bir araya gelerek sohbet etti. Bir Alevi dedesi lokma duası yaparken Çorum İl Müftüsü Mehmet Aşık da yemek duası yaptı.

İftarda bir konuşma yapan Çorum Valisi Sabri Başköy, provokatörlere seslenerek, ''Boşuna uğraşma sen bizi birbirimize düşüremezsin. Bu kardeşliğin, şu sofrada buluşmanın, şu aşı paylaşmanın, etle tırnak olmanın ve şu tablonun güzelliği karşısında birisi hafif gözle bakıyorsa boşuna uğraşma, bu kapılar sürmeli, boşuna uğraşma sen bizi birbirimize düşüremezsin dememiz lazım'' dedi.

Nefes Alevi - Bektaşi Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Genco Özkan da birlik ve beraberlik mesajları vererek ''Bizler aynı bahçenin farklı gülleriyiz'' dedi. Son zamanlarda bazı platformlar sayesinde Alevi, Sünni, Caferi ve Şiilerin ile bir araya geldiğini söyleyen Özkan, birlik ve beraberliğin tesis edilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.

Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Eğri ise, ''Anadolu'da Hacı Bektaş-ı Veli'nin sözleri bizler tarafından, şu sofrada bulunanlar tarafından o kadar iyi anlaşılmış olmalı ki hep beraber rıza lokmalarını yedik. Biz birbirimizden razı olduk, hak da bizden razı olsun" diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası