Ege Postası
Geri

Cumhurbaşkanı Gül'e Türkmenistan'da at hediye edildi

Türkmenistan'da temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov tarafından 'Arkadaş' isimli Ahelteke atı hediye edildi. Türkmen mevkidaşı Berdimuhamedov'un bu hediyesinden memnun kalan Cumhurbaşkanı...
Cumhurbaşkanı Gül'e Türkmenistan'da at hediye edildi
Haberler / Dünya
31 Mayıs 2013 Cuma 09:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkmenistan'da temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov tarafından 'Arkadaş' isimli Ahelteke atı hediye edildi. Türkmen mevkidaşı Berdimuhamedov'un bu hediyesinden memnun kalan Cumhurbaşkanı Gül atın asil bir hayvan olduğunu ve kendisine verilen en değerli hediye olduğunu söyledi. Türkmen Devlet Başkanı Berdimuhamedov da Türkmen-Türk dostluğuna vurgu yaparak, ikili ilişkilerin daha da geliştirilmesi için çaba göstereceklerini ifade etti.

Türkmen atlarına düşkünülüğü ile bilinen Türkmen lider, Cumhurbaşkanı Gül'e hediye ettiği atın ayağını açtı. Bu at ile yarış pistine çıkarak bir tur attı. Daha sonra liderler at üzerindeki gösterileri izledi.

Türkmenistan Devlet Başkanlığı Atçılık Kompleksi'nde Türkmen gençleri at üzerinde Türk ve Türkmen bayrağıyla dostluk gösterisi yaptı. Daha sonra Gül, Berdimuhamedov'un onuruna verdiği kahvaltıya katıldı.

Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov değer verdiği devlet konuklarına at hediye ediyor. Türkmen lider daha önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, eski Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev ve Özbekistan Devlet Başkanı İslam Kerimov'a at hediye etmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası