Ege Postası
Geri

Merkel’in Türkiye politikasına “içeriden” eleştiri

Almanya’da koalisyon hükümetinin büyük ortağı Hıristiyan Demokratların (CDU) kardeş partisi Hıristiyan Sosyal Birlik (CSU), Türkiye’nin AB’ye üyelik müzakerelerinin canlandırılmasına ve bu kapsamda yeni başlıklar açılmasına karşı...
Merkel’in Türkiye politikasına “içeriden” eleştiri
Haberler / Dünya
30 Mayıs 2013 Perşembe 14:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya’da koalisyon hükümetinin büyük ortağı Hıristiyan Demokratların (CDU) kardeş partisi Hıristiyan Sosyal Birlik (CSU), Türkiye’nin AB’ye üyelik müzakerelerinin canlandırılmasına ve bu kapsamda yeni başlıklar açılmasına karşı çıktı. CSU Genel Sekreteri Alexander Dobrindt, Almanya’nın Ankara’ya açıkça, “Türkiye’nin AB’ye tam üye olamayacağını söylemesi gerektiğini" kaydetti.

Deutsche Welle’nin verdiği habere göre Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Türkiye’nin AB sürecinin canlandırılmasına destek açıklaması, katı muhafazakar görüşleriyle bilinen koalisyon kanadının eleştirilerine yol açtı. CDU'nun kardeş partisi ve koalisyonun küçük ortağı CSU, Türkiye ile yeni müzakere başlıklarının açılmak istenmesine tepki gösterdi.

CSU Genel Sekreteri Alexander Dobrindt, Süddeutsche Zeitung gazetesine yaptığı açıklamada, Almanya’nın Ankara’ya çok açık bir şekilde, “Türkiye’nin AB’ye tam üye olamayacağını söylemesi gerektiğini" kaydetti. Dobrindt, Almanya’nın partneri Türkiye ile ilişkilerinde adil ve dürüst olması gerektiğini, yeni müzakere başlıklarının açılması durumunda bunun Ankara’ya yanlış mesajlar verilmesi anlamına geleceğini öne sürdü.

HEM DIŞİŞLERİ HEM DE MERKEL “YENİ BAŞLIK AÇILACAK” DEMİŞTİ

Hıristiyan Birlik partilerinde yaşanan Türkiye çatlağına rağmen Alman Dışişleri Bakanlığı bir süre önce siyasileri bilgilendirdiği açıklamasında, hükümetin Türkiye ile müzakere sürecini canlandırmayı istediğini, yeni bir müzakere başlığının açılması için hazırlıkların sürdürüldüğüne yer vermişti.

Ayrıca Başbakan Merkel de şubat ayında gerçekleştirdiği resmi ziyarette Türkiye’nin AB sürecinin canlandırılmasına destek vereceğini açıklamış, fakat yine de müzakerelerin “ucu açık” bir şekilde sürdürülmesi gerektiğini kaydetmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası