Ege Postası
Geri

DİSK'ten vergide adalet çağrısı: Çerkezoğlu İzmir'den seslendi

DİSK, İzmir’de kıdem tazminatı ve vergide adalet için eylem yaptı. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, TBMM’ye konu ile ilgili 4 maddelik yasa teklifi vereceklerini belirterek milletvekillerine çağrıda bulundu.
DİSK'ten vergide adalet çağrısı: Çerkezoğlu İzmir'den seslendi
Haberler / İzmir
5 Ekim 2023 Perşembe 17:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun katılımıyla İzmir'de kitlesel bir basın açıklaması gerçekleştirildi. DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu, DİSK’in ‘Gelirde, vergide adalet’ mücadelesinin İzmir’den başladığını söyledi. Konu ile ilgili 4 madde halinde hazırladıkları yasa teklifinin TBMM’ye vereceklerini söyleyen Çerkezoğlu, vekillerede  çağrıda bulundu.

"OVP'DE SADECE SERMAYE TALEPLERİ VAR"

 Orta vadeli programa yönelik eleştirilerde bulunan Çerkezoğlu, “Hükümet yakın zamanda orta vadeli program açıkladı, işçi sendikalarını da çağırdılar. İşsizlik ve enflasyon ile nasıl mücadele edeceğini, Ürettiğimiz değerin nasıl hakça bölüşüleceğini, Türkiye’nin nasıl asgari ücretliler toplumu olmak kurtarılacağını, işçi sınıfının haklarını ve taleplerini anlattık. Ama program açıklandığında gördük ki; enflasyonla mücadele yok, emekçinin insanca yaşayacağı hiçbir şey yok. Sadece işsizlik, yoksulluk, hayat pahalılığı yani orta vadeli programda sadece sermayenin talepleri var” dedi.

‘KIDEMİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ’

Kıdem tazminatına sahip çıkacaklarını vurguylayan Arzu Çerkezoğlu, “Kıdem tazminatına el uzatmaya çalışıyorlar. Kıdem tazminatı Türkiye işçi sınıfının 90 yıllık kazanılmış hakkıdır. Kıdem tazminatı tavanı bugün tarihinin en düşük seviyesine. Asgari ücretin bir buçuk katına kadar geriledi. İşçi eskiden emekli olduğunda tazminatı ile bir ev bir araba alırken şimdi arabanın iki lastiğini bile alamaz hale getirildi. Kıdem tazminatının işveren ile bağı koparsa, fona devredilirse bu gasp edilmesi demektir. Bir de diyorlar ki, işçiler kıdem tazminatı alamıyormuş. Bu kocaman bir yalan. Evet, Türkiye’de kıdem tazminatına erişim sorunu var ama mevcut sistem nedeniyle değil. İşverenler çeşitli biçimlerde işçileri istifa etmiş göstererek,  girdi çıktılarla ya da ödemeyerek yapıyorlar. Yapılması gereken mevcut kıdem tazminatı sisteminin güçlendirilmesidir. İşçiler istifa dahil olmak üzere tazminat alabilmesini sağlamaktır devletin yapması gereken. Biz çok bakanlar, başbakanlar gördük kıdem tazminatına el uzatan. Ama bütün bu girişimler işçi sınıfının duvarlarına çarpıp geri döndü. O bakanlar, başbakanlar gitti ama biz buradayız. Kıdem tazminatımıza sonuna kadar sahip çıkacağız” ifadelerine yer verdi. 

MECLİS’E ÇAĞRI!

 TBMM’ye verecekleri dört maddelik yasa teklifini sıralayan Çerkezoğlu, "Ücretlerden alınan gelir vergisi yüzde 10’a düşürülsün. Vergi dilimleri yeniden değerleme oranı kadar arttırılmalı. İşverenlere yıllardır verilen 5 puan SGK prim desteği işçi sınıfına da verilmeli. Damga vergisi kaldırılmalı, dolaylı vergi kaldırılmalı" dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası