Ege Postası
Geri

Kemalpaşa'da koruma kararları: SİT bölgesi ilan edildi

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde Ören 75. yıl ve Damlacık mahallelerinde bazı bölgeler koruma altına alındı.
Kemalpaşa'da koruma kararları: SİT bölgesi ilan edildi
Haberler / İzmir
5 Ekim 2023 Perşembe 09:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Resmi Gazete'de yer alan karara göre, İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde yer alan 2 bölge koruma altına alındı. 

İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge kurulu kararına göre, Kemalpaşa ilçesinde Ören 75. yıl ve Damlacık mahallelerinde yer alan bölgeler üçüncü derece arkeolojik SİT ilan olarak tescillendi.

Kararlar şu şekilde:

 İzmir İli, Kemalpaşa İlçesi, Ören 75. Yıl Cumhuriyet Mahallesinde, hazine mülkiyetinde ve orman niteliğindeki 309 ada 1 parsel numaralı taşınmazın sit talebi ile ilgili Kurul Müdürlüğü uzmanlarınca hazırlanan 27.04.2023 tarih ve 2023446 sayı ile kayıtlı rapor gereği Kurul Müdürlüğü uzmanlarınca yapılan yüzey incelemeleri kapsamında tespiti yapılan alanın tesciline ilişkin 2863 sayılı Kanunun 7. maddesi gereği Kurul Müdürlüğüne iletilmiş olan kurum görüşleri ve konuya ilişkin Kurul Müdürlüğü uzmanlarınca hazırlanan 21.07.2023 tarih ve 2163591 sayı ile kayıtlı rapor okundu, ekleri ve işlem dosyası incelendi, yapılan görüşmeler sonunda;  İzmir İli, Kemalpaşa İlçesi, Ören 75. Yıl Cumhuriyet Mahallesinde, hazine mülkiyetinde kayıtlı 309 ada 1 numaralı parselde kayıtlı taşınmazın kararımız eki 1/2000 ölçekli harita üzerinde işaretlendiği şekli ile "Ören 75. Yıl Cumhuriyet Arkeolojik Yerleşimi" adı ile 3. (üçüncü) derece Arkeolojik sit olarak tescil edilmesine, ekli tescil fişinin uygun olduğuna karar verildi.

 İzmir İli. Kemalpaşa İlçesi, Damlacık mahallesinde bulunan tapunun Orman niteliğindeki 2177 ada 1 parsel numaralı taşınmazının bir bölümünde kalan alanın İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 26.04.2023 tarih ve 18043 sayılı kararı gereği tesciline ilişkin 2863 sayılı Kanunun 7. maddesi gereği Kurul Müdürlüğüne iletilmiş olan kurum görüşleri ve konuya ilişkin Kurul Müdürlüğü uzmanlarınca hazırlanan 12/9/2023 tarih ve 2249397 sayı ile kayıtlı rapor okundu, ekleri ve işlem dosyası incelendi, yapılan görüşmeler sonunda; İzmir İli, Kemalpaşa İlçesi, Damlacık mahallesinde bulunan tapunun Orman niteliğindeki 2177 ada 1 parsel numaralı taşınmazının bir bölümünde kalan alanın kararımız eki kadastral harita üzerinde işaretlendiği şekli ile 3. (üçüncü) derece Arkeolojik sit olarak tescil edilmesine, ekli tescil fişinin uygun olduğuna, karar verildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası