Ege Postası
Geri

Dadaşlara ayakkabı kutulu sürpriz

CHP Karabağlar belediye başkan adayı Muhittin Selvitopu'nun Yeşilyurt'taki Erzurum Şenyurtlulular Kültür ve Dayanışma Derneği ziyaretinde bir sürpriz yaşandı. Selvitopu, Dernek Başkanı Muhsin Çörek'e ayakkabı kutusu hediye etti. Toplantıya katılanların şaşkın bakışları arasında kutuyu açan Çörek, Türk bayrağını görünce oldukça sevindi. Selvitopu'na alkışlarıyla teşekkür eden Erzumlular, dernek binasında ebedi olarak bayrağı saklama sözü verdiler.
Dadaşlara ayakkabı kutulu sürpriz
Haberler / Yerel Politika
12 Mart 2014 Çarşamba 11:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- CHP Karabağlar belediye başkan adayı Harita Mühendisi Muhittin Selvitopu yoğun bir programı daha geride bıraktı. CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Ceyhan Kayhan, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz, Başkan Yardımcısı Nejla Özdemir, Konyalılar Federasyonu Başkanı ve CHP Karabağlar meclis üyesi adayı Mehmet Aydoğan, belediye başkan aday adayı Yusuf Boydaş ile bir grup partiliyle birlikte Bozyaka esnafını ziyaret eden Selvitopu, esnafın sorunlarını dinledi. Çözüme ilişkin yapacaklarını paylaştı.
 
Soğuk ve dondurucu  havaya rağmen programını aksatmayan Muhittin Selvitopu öğleden sonra da Günaltay Mahallesi'ndeki İzmir Kadınlar Birliği Derneği'ni (İZKAB) ziyaret etti. CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven'in de katıldığı programda Selvitopu ağırlıklı olarak kentsel dönüşüm projelerine değindi ve bu konuda dernek üyelerinin sorularını yanıtladı. Dernek üyeleri ayrıca, bölgelerinde yaşadıkları sorunlara ilişkin de açıklamalarda bulundular ve  Selvitopu'ndan çözüme ilişkin destek istediler.
 
Programına gece de devam eden Muhittin Selvitopu ilk olarak Erzurum Tortum Şenyurtlular Kültür ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. Yoğun ilginin gösterildiği programda dernek üyeleri Selvitopu'na sahip çıktı ve kendisinden övgüyle söz etti. Dernek üyeleri, "Burada bulunan bir çok arkadaşımız Sayın Muhittin Selvitopu'nu yakından tanıyor. Dürüst, çalışkan, tecrübeli yönleriyle Karabağlar'a çok faydalı olacağına yürekten inanıyoruz. İnşallah seçilirse ilçemizin yönetiminde bizler de söz sahibi olmak, kenti birlikte yönetmek isteriz." açıklamasında bulundular.
 
Halkın belediyesini kuracağız
Kendilerini ağırlayan dernek yöneticilerine ve üyelerine teşekkür eden Muhittin Selvitopu ise başkan seçildikten sonra parti rozetini bir kenara bırakarak insanları ötekileştirmeden hizmet etmeye devam edecekleri ifade etti. Selvitopu ayrıca,  sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, demokratik kitle örgütleri, muhtarlar ve Karabağlar halkıyla projeleri birlikte oluşturacaklarını, ilçeyi birlikte yöneteceklerini söyledi. "Halkın belediyesini kuracağız" diyen Selvitopu şöyle konuştu:
"Son günlerde ülkede yaşanan olaylar nedeniyle herkeste bir endişe var. Bu ülkede hep birlikte yaşamak zorundayız. Gideceğimiz başka bir yer yok. Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Bu zor günlerden kurtulmanın yolu cesaretle, kararlılıkla, omuz omuza mücadele etmekten geçiyor.Başkan seçilirsem açık, şeffaf, katılımcı bir anlayışla belediyeyi yöneteceğiz. Seçildikten sonra artık bizim partimiz olmayacak. Herkesin belediye başkanı olacağım."
 
Bu arada, CHP'lilerin Erzurum Şenyurtlulular Kültür ve Dayanışma Derneği ziyaretinde bir sürpriz yaşandı. Selvitopu,  Dernek Başkanı Muhsin Çörek'e ayakkabı kutusu hediye etti. Toplantıya katılanların şaşkın bakışları arasında kutuyu açan Çörek, Türk bayrağını görünce oldukça sevindi. Selvitopu'na alkışlarıyla teşekkür eden Erzumlular,  bu hediyenin kendileri için çok anlamlı olduğunu ve dernek binasında ebedi olarak bayrağı saklama sözü verdiler.
 
Selvitopu'nun gece programı Eserkent Mahallesi'ndeki Bayındırlılar Derneği ziyaretiyle sürdü. CHP'liler burada da yoğun ilgiyle karşılaşırken gördükleri destek ile mutlu bir biçimde dernek binasından ayrıldılar.



BU COŞKU 30 MART'IN MÜJDECİSİ GİBİ
CHP Karabağlar'da başarıya kenetlendi. İlçenin çeşitli mahallelerinde 15 çalışma grubu oluşturan ve gece gündüz çalışan partililer,  31 Mart sabahı seçim zaferiyle uyanmak için mücadele veriyor. Milletvekilleri, parti meclis üyelerinin de destek verdiği programlarda daha güçlü bir biçimde yol alınıyor. Bu arada, CHP Karabağlar belediye başkan adayı Muhittin Selvitopu'nun bugüne kadar 30'a yakın seçim bürosu açılırken her bir açılış mitingi görüntüsünü aratmıyor. Vatandaşların bu coşkusu 30 Mart'ın müjdecisi olarak yorumlanıyor. Son açılış Basın Sitesi'nde gerçekleştirildi. Yine coşkulu kalabalığa seslenen Selvitopu hükümeti eleştirdi ve kentin arsalarının yandaşlara peşkeş çekildiğini, İzmirlilere ait olan bu arsaların kamu yararına kullanılması gerektiğini söyledi.
 
CHP Karabağlar'da seçim hazırlıklarını aralıksız sürdürüyor. Belediye başkan adayı Muhittin Selvitopu, İl Başkan Yardımcısı Ceyhan Kayhan, İlçe Başkanı Polat Manduz'un yanı sıra , milletvekilleri, parti meclis üyeleri, meclis üyesi adayları, belediye başkan aday adayları, mahalle çalışma grupları başarı için tek vücut oldu. Karabağlar'ın çeşitli mahallelerinde seçim büroları açılırken her bir açılış gövde gösterisine dönüştü ve miting görüntüsünü aratmadı.
 
Basın Sitesi'nde gerçekleştirilen açılış da vatandaşlardan büyük ilgi gördü. "İşte başkan işte örgüt", "Karabağlar seninle gurur duyuyor" sloganları arasında balkon konuşması yapan Muhittin Selvitopu 30 Mart seçimlerinin önemini vurguladı ve
eleştiri oklarını hükümete yöneltti. Selvitopu, İzmir'deki bazı değerli arsaların yandaşlara peşkeş çekildiğinin de altını çizerek bu kaynakların kamu yararına kullanılması gerektiğini savundu. Selvitopu şöyle konuştu:
 
KENTİN ARSALARI KAMU YARARINA KULLANILMALI
"Bu seçim ülkenin geleceği ile ilgili bir seçim. Ülkeyi talan eden, beceriksizce yönetenleri sandığa gömmemiz lazım. Bu da sizlerin birlik ve beraberlik içinde, omuz omuza mücadele etmesinden geçiyor. Ülkenin bütün kaynaklarını yok ettiler. Cumhuriyetin ürettiklerini satarak ayakta kalmaya çalıştılar. Bugüne kadar hiç fabrika açtılar m? İstihdam yarattılar m? Aksine tüketim toplumu yarattılar. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu üreticiye, çiftçiye, emeğe sahip çıktığı için mahkemeye çıktı,  400 yılla yargılanıyor. Biz işçiden, emekten, duldan, yetimden yana olacağız. Bu kentin yönetiminde onlar da söz sahibi olacak, kenti birlikte yöneteceğiz. Kent arsalarını yağmalattılar. Ankara'dan, İstanbul'dan gelip TOKİ aracılığıyla kentin arsalarını  bazı şirketlere peşkeş çektiler. Devlet kurumlarını bertaraf ediyorlar. TEKEL, Sümerbank'ta olduğu gibi. Şimdi de Karayolları, DSİ arsalarını pazarlamaya çalışıyorlar. Bu kente ait arsaları yandaşlara satmaya çalışıyorlar. Bu kentin arsaları İzmirlilerindir. Kamu yararına kullanılmalıdır. "
 
Selvitopu seçim bürosu açılışının ardından meclis üyesi adayları ve bir grup partiliyle birlikte mahalledeki esnafı ziyaret etti.


 
 
 
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası