Ege Postası
Geri

Dağ'dan Bayındır'da destek raporu ve müjde

Yeraltısuyu eylem planı ve hayvansal yem bitkileri bilgilendirme toplantısı Bayındır Belediyesi’nin yeni hizmet binasındaki kültür merkezinde gerçekleşti. Bayındır’a verilenen desteğin altını çizen Dağ, ilçeye öğrenci yurdu müjdesi verdi.
Dağ'dan Bayındır'da destek raporu ve müjde
Haberler / Yerel Politika
8 Şubat 2013 Cuma 12:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Yeraltısuyu eylem planı ve hayvansal yem bitkileri bilgilendirme toplantısı Bayındır Belediyesi’nin yeni hizmet binasındaki kültür merkezinde gerçekleşti.Toplantıya  AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Özcan, Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş, Kaymakam Vekili Abdullah Dölek, çok sayıda bürokrat, STK temsilcisi ve çiftçi katıldı. Toplantıda konuşan Vekil Dağ, terörün çözümü konusunda önemli adımlar atıldığını belirtti. Bayındır’a verilenen desteğin altını çizen Dağ, ilçeye öğrenci yurdu müjdesi verdi. Dağ, su kuyularına sayaç takılması konusunda yaşanan gelişmeleri anlattı, önemli mesajlar verdi.

“ORTAK KANAAT OLUŞTU”
Ülke gündemine değinen ve terörün çözümü koşununda önemli adımlar atıldığını bizzat yaptığı incelemelerde gördüğünü ifade eden Vekil Dağ, “ 30 yıldan beri ülkemizde terör var. Bu meseleyi çözmek için önemli adımlar atıyoruz. Demokratikleşme adına önemli adımlar attı hükümetimiz…2009’da demokratik açılım yaşadık. 2009’da İzmir’de siyaset yapan kendi çağında bir aktördüm. 2009’da İzmir’de o süreçte siyaset yapmak ve yürütmek zor durumdaydı. Alanımız daraltılmıştı. İstediğimiz noktaya gitmedi. Geçenlerde Tunceli’ye gittik. Şimdi görüyorum. Hem Tunceli’de hem İzmir’de ortak bir kanaat var. ‘Bu iş çözülsün bitsin’ diye…Nereye gidersek gidelim herkes ‘bu iş bitsin’ diyor. Bu sevindirici bir nokta. Yolumuzun ne kadar doğru olduğunu gösteriyor” diye konuştu.

“ERTELEMEYİ İYİ DEĞERLENDİRELİM”
Yeraltı Suları Kanunu’nda değişiklik yapılarak, limiti aşan kuyuya sayaç takılması zorunluluğu yürürlüğe girmeden AK Parti milletvekilleri harekete geçerek, yasa değişikliği teklif etmişti. Bu doğrultuda yaşanan gelişmeleri anlatan Dağ, “Meclis gündeminde konuşuldu. Bunu önümüzdeki hafta da görüşeceğiz. Cihazların takımını 1 yıl erteleyeceğiz. Bakanlar Kurulu’na da erteleme konusunda yetki veriyoruz. Su ihtiyacını kendi gideren yerlerde cihaz mecburiyeti olmayacak. Cihazı vatandaş kendisi takamayacaksa da Tarım Bakanlığı takacak. Ücreti vatandaştan vadeli bir şekilde alınacak. Yer altı sularını bir ekonomik kullanmak zorundayız. 50 yıl önce 10 metreden su alıyorduk Şimdi 200 metrelerden alıyoruz. Bizden sonrakilerinin de buna hakkı var. Bunu bilmemiz gerek. Bir ertelenme oldu. Bunu iyi değerlendirelim” dedi.

DESTEKLEME RAPORU VE MÜJDE

Bayındır’a 2012 yılında verilen destekleme tutarının 20 milyon TL olduğuna dikkat çeken Vekil Dağ, TUİK’in verileriyle yapılan desteklemelerin bundan sonra Tarım Bakanlığı’nın verilerinin de dikkate alınarak yapılacağını belirten Dağ ilçeye bir de müjde verdi. Geçen hafta Bayındır Belediye Başkanı Kertiş’in Ankara’ya geldiğini ve Kredi Yurtlar Kurumu’nu ziyaret ettiğine dikkat çeken Dağ, “ Bayındır’ a 300 gencin kalacağı öğrenci yurdunu kazandıracağız. Projesi çizildi. Yapım ihalesi kaldı” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası