Ege Postası
Geri

Davutoğlu, Suriye ve Mısır diplomasisine devam ediyor

Suriye ve Mısır'daki katliamların ardından diplomatik temaslarını artıran Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Almanya'nın ardından İngiltere'ye geldi.İngiltere'nin başkenti Londra'da temasları hakkında bilgi veren Davutoğlu, sabah kahvaltısını...
Davutoğlu, Suriye ve Mısır diplomasisine devam ediyor
Haberler / Dünya
22 Ağustos 2013 Perşembe 19:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Suriye ve Mısır'daki katliamların ardından diplomatik temaslarını artıran Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Almanya'nın ardından İngiltere'ye geldi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da temasları hakkında bilgi veren Davutoğlu, sabah kahvaltısını Berlin'de Alman mevkidaşı Guido Westerwelle ile yaptıktan sonra İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague ile öğle yemeğinde bir araya geldiğini hatırlattı. BM Genel Sekreteri ve İran dışişleri bakanı ile de telefonda görüştüğünü ifade eden Davutoğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile karşı tarafın talebi üzerine telefon görüşmesi gerçekleştirdiklerini kaydetti.

"Suriye’de yaşanan açık bir şekilde insanlık suçudur." diyen Davutoğlu, bunun Suriye rejiminin sorumluğunda olduğunu dile getirdi. İddiaların ispat edilmesi ve araştırılması için BM’ye çağrıda bulunduklarını dile getirdi. "İnsanlık suçu derhal incelenmeli ve sonuçları da mutlaka Suriye rejiminin bedelini ödeyeceği şekilde uluslararası toplum tarafından paylaşılmalıdır." dedi.

Mısır'ın köklü tarihi tecrübeye sahip büyük bir ülke olduğunu dile getiren Davutoğlu, "Bu büyük ülkenin kaosa girmemesi ve katliamların devam etmemesi açısından uluslararası toplumun atması gereken adımlar olduğu kanaatindeyiz." diye konuştu.

Bakan Davutoğlu, İngiltere'nin ardından İtalya'ya geçerek Suriye ve Mısır'la ilgili görüşlerini paylaşmaya devam edecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası