Ege Postası
Geri

Demirsoy başarı reçetesi yazdı

Gaziemir’deki yoğun siyaset döneminin ardından mola verdiği siyasetin uzağında Karabağlar’da belediyede proje üreterek adeta aktif dinlenme yapan Yüksel Demirsoy ile Gaziemir’i ve Karabağlar’ı konuştuk. Uzun süren sessizliğini bozan Demirsoy siyasi olarak şuanda bir projesinin olmadığını söylese de açık kapı bıraktı.Önemli il başkanları ile çalışan Demirsoy, İl Başkanı Ali Engin için, “Onunla çalışmak isterdim. Ancak Engin ile çalışmak hem kolay hem de zor. Çünkü ne zaman arasam hep bir ilçede hep sahada…Çok çalışıyor. Olması gerekende bu…” dedi. Demirsoy, son zamanlarda Gaziemir’de ibrenin Ak Parti’ye döndüğü yönündeki iddialar için ise ilçe örgütüne ve Ak Parti’ye önemli mesajlar verdi.
Demirsoy başarı reçetesi yazdı
Haberler / Politika
5 Ekim 2012 Cuma 15:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -CHP İzmir örgütünün sevilen ve önemli isimleri arasında yer alan Yüksel Demirsoy Gaziemir’deki yoğun siyaset döneminin ardından mola verdiği siyasetin uzağında Karabağlar’da belediyede proje üreterek adeta aktif dinlenme yapıyor. 22 Mayıs 2010 Kurultayında mevcut genel başkan Kılıçdaroğlu’na Ecevit şapkası takarak dikkatleri üzerine çeken ve ‘bugün olsa yine yapardım’ diyen Demirsoy, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’ün daveti ile doğup büyüdüğü Karabağlar’a hizmet etme şansı yakalamış. Siyasete mola verdiği şu günlerde inzivaya çekildi iddialarına, “insanını seven ülkesini seven ve şehrini seven bir siyasetçi hiçbir zaman inzivaya çekilmez” diyerek geri dönüşe açık kapı bırakan Demirsoy, hem iki oğlunun hem de KARBEM (Karabağlar BelediyesiEğitim Merkezi)  ile Karabağlar’daki binlerce gencin eğitimine büyük emek ve zaman harcıyor. Gaziemir’de siyaseten önemli işler yapan şimdilerde tüm tecrübesini Karabağlar’ın projeleri için harcayan Yüksel Demirsoy Ege Postası aracılığı ile önemli açıklamalar yaptı. Dört dönem ilçe başkanlığı yaptığı Gaziemir’in kendi için çok ayrı bir yeri olduğunu belirten Demirsoy, buradan gelen konuklarına her zaman kahve ikram ettiğini bunun nedeninde ise 'bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı olduğunu' söyleyerek başlıyor anlatmaya…

 “SİYASETİ FAZLA ABARTILI YAŞAMIŞIM”

 Siyaset adamının yurt sevgisi, insan sevgisi ile dolu olduğunu ve aktif olacağı gibi dinlenmesi gereken zamanlara olabileceğini belirterek kendisinin aktif dinlenmede olduğunu ifade eden Demirsoy, insanını seven ülkesini seven ve şehrini seven birinin hiçbir zaman inzivaya çekilmeyeceğinin altını çizerek önümüzdeki dönemlerde siyasete dönüş için açık kapı bıraktı. ‘Siyaseti biraz fazla abartılı yaşamışım’ diyen Demiroy, şuanda içinde bulunduğu psikoloji ve bakış açısını  “ Yıllarca üst düzey performans sergiledim. Dinlenme dönemindeyim. Siyaset adamlarının kendi geleceklerine  yön tayin etmeleri konusunda endişelerim var. İnsanlar kendilerini bir yerde görmek isterler ama asıl olan örgüt sizi nerde görmek istiyor seçmen sizi nerede görmek  istiyordur. Gaziemir’in en zengini benim. Çünkü herkesin gönlündeyim. Çünkü milletvekilliği belediye başkanlığı ilçe başkanlığı bunlar çok önemli mevkiler görevler ama halkın gönlünde yer tutmuş olmanın halkın gönlündeki makamda bir yer bulabilmenin en büyük zenginlik olduğunu biliyorum. Ben ulaşabildiğim en üst makama ulaşmışım. Siyaset ile ilgili bir planlamam söz konusu değil şuanda. Ben bir arayış içinde değilim. Örgüt bir görev vermek istiyorsa bizi bulur zaten” diyerek anlattı.




DUYGULANDI

 Dört dönem ilçe başkanlığı yaptığı ve uzun yıllar sonra CHP’nin yerelde iktidar olduğu Gaziemir’i konuşmaya başladığımızda Demirsoy  duygulanıyor ve gözleri doluyor. Siyaseten büyük emek verdiği ve partisi adına mücadelesinde önemli dostluklar kazandığı Gaziemir’de kırgınlıklarının da fazla olması nedeni ile de ‘ah’ çeken Demirsoy geçmişte yapılanlar ve gelecekte yapılması gerekenler adına önemli mesajlar verdi.

 “SEVE SEVE YARDIMCI OLURUM”

 Gaziemir ile ilgili  “sustum sabrettim ve seyrediyorum” ilkesini benimsediğini söyleyen  Demirsoy  uzun zaman sonra Ege Postası aracılığı ile Gaziemir hakkında konuştuğunu ifade etti. Gaziemir’de kazanılan başarıdan başlayan Demirsoy, “o dönem yaptıklarım görevimdi. Yapamadıklarım eksiliğimdi. Güzel şeyler yaptığımızın altını çizebilirim. Kirada olan bir ilçe başkanı olmak çok zordu Muhalefetteki bir ilçe başkanı olmak da çok zordu ama görevi bıraktığımda Türkiye’de örnek ilçe binalarından birine sahip ve uzun aradan sonra yerelde iktidar olmuş bir Gaziemir vardı. Eksiklikler benden sonra göreve gelen arkadaşlar tarafından tamamlanıyor. Genç bir arkadaş görevde şuanda. Heyecanlı ve çalışkan... Bize bir görev düşerse bilgi ve birikimimizden yararlanmak isterlerse seve seve yardımcı olurum.Uzun aradan sonra kazanılan Gaziemir’in yine sosyal demokratlar tarafından yönetilmesi hepimizin ortak isteği. Bu konuda örgütün neferi olmaktan geri adım atmam” dedi.

 BAŞARI REÇETESİ YAZDI

 Gaziemir’deki kazanılan başarının bir destan olduğunu ve partinin bu destanı tez haline getirmesi gerektiğinin söyleyen Demirsoy, kamuoyunda son zamanlarda ilçenin Ak Parti tarafından kazanılacağına dair iddiaların artması ekseninde önemli noktalara değindi. 2009 yılında da kendilerine şans verilmediğini ama Gaziemir’i CHP’ye kazandırdıklarını ifade eden Demirsoy o dönemki başarıyı anlatarak bugünkü ilçe yönetimine adeta başarı reçetesi yazdı.2009 yılındaki başarının yoktan var olma mücadelesi olduğunu söyleyen Demirsoy, o dönem görev yapan gençlik kolları, kadın kolları, ilçe ana kademe ve partililerin emeğinin büyük olduğunu belirttikten sonra, “ İki tane bölge hem Sarnıç hem Gaziemir Ak Partili belediyeydi. Hükümet  Ak Partiliydi. Başbakan ve vekillerin uğrak yeriydi Gaziemir… Bunlara rağmen biz örgütümüzle birlikte inandık başardık.Gece demeden gündüz demeden yağmur demeden çamur demeden sıcak demeden soğuk demenden sadece çalıştık çalıştık çalıştık…O zor şartlara rağmen İl Genel’in dördü ilçe belediyesinde de  22 meclis üyeliği kazanıldı  Maddi koşuları yetersizdi. Gönüllüler ordusu yaratmıştık. Kadınlarımız gençlerimiz durmak bilmiyordu. Bir gün  gök adeta yarılmış bardaktan boşalırcasına yağmur yağıyordu. Sırılsıklam olduk ama her eve gittik. Biz o inançla başardık. Bundan sonraki süreçte o gönüllü ordusu yine yaratılırsa başarılı olunur” dedi.

 “KOLAY LOKMA GÖRENLER YANILACAK”

 Kimsenin Gaziemir’i kolay lokma olarak görmemesi gerektiğini belirten Demirsoy, “ Gaziemir’i kesin kazanırız diyenler 27 Ekim 2013 seçiminde ne kadar yanıldıklarını görecekler. 2009’da da şans vermemişlerdi. Bize CHP Genel Merkezi bile inanmamıştı. Ama biz inanmıştık. Bu inanmışlıkla başarı geldi. Bu noktada Gaziemir örgütü kazandıkları yeri bir başka siyasi partiye emanet etmeyeceklerdir” dedi. Demirsoy, ilçe örgütünün özellikle 2009 seçimleri 12 Haziran ve referandum sonuçlarını iyi incelemesi gerektiğinin belirtti.

 “DÜNÜ UNUTSUNLAR GELECEĞE BAKSINLAR”

 Gaziemir’de siyaset yapmış ve yapmakta olan isimlere de seslenen Demirsoy, “ Dün önceki gün ondan önceki gün daha önceki günler ve geçmiş yıllar… Olumsuzluklar sıkıntılar ne olursa olsun ufak tefek kırgınlıklar  olabilir ama partiye küsmek, Cumhuriyete küsmek ve Atatürk’e küsmek ile eş değerdir. Dünü unutup bugünü ve yarını yaşayacağız. O nedenle çocuklarımıza daha çağdaş bir kent ve ülke bırakmak istiyorsak hep beraber emek vereceğiz iktidar koşumuzu ebediyete kadar götüreceğiz. Bırakın Gaziemir’i yönetmeyi İzmir’i yönetecek güçlü kadrolar var Gaziemir’de...Yeter ki o insanlar bir araya getirirsin ve onlara alan yaratılsın. İlçe Başkanı Umut Tekin’in enerjisine, tecrübeli isimler destek olduğunda Gaziemir CHP’nin en önemli kalesi konumunda olur” dedi.

 Seferihisar’ın şirin köyü Gödenceler’deki Tokatlılar Kooperatifi’nde bulunan evinde dinlendiği sırada Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’den danışmanlık teklifi alarak doğup büyüdüğü Karabağlar’a hizmet etme şansı bulan Demirsoy,  Kürüm ve ekibi ile birlikte önemli projeler imza atmakta.

 "OLGUNLUK DÖNEMİM KARABAĞLAR’DA”

Başkan Kürüm’ün ‘prestij projem’ dediği KARBEM (Karabağlar Belediyesi Eğitim Merkezi) ile ilgilenen Demirsoy, Kürüm ile birlikte çalışmaya başlaması ile birlikte yeni bir döneme girdiğinin altını çiziyor. Konak Belediyesi’nde stajyerlik dönemi geçirdiğini, Karabağlar’da ise olgunluk dönemi yaşadığını belirten Demirsoy, “  Siyasette kazandığım deneyimlerin birikimlerin üzerine yeni şeyler öğrenerek bir şeyler katmaya çalışıyorum Deneyimlerimi de Karabağlar için kullanmaya çalışıyorum. Başkan Sıtkı Kürüm bana bir görev teklif etti. Üretmeyen bir insan olmak yaşam tarzım olmadı. Seve seve kabul ettim. Geldiğimizden beri güzel projelere imza atıyoruz. 10 ay önce hiçbir şey yoktu bu binada şimdi 1000 öğrenciye ücretsiz eğitim veriliyor. Kitapları çantaları Karabağlar Belediyesi veriyor. Sınıflar klimalı. İnternet salonundan rehberlik salonuna kadar hizmet veriyor. Eğitimde fırsat eşitliği önemli. Bu bölgelerde bir dershanenin şubesi bile yok. Eksikliği tespit edip ciddi rakam ayıran Başkan’a  bölge halkı teşekkür ediyor. Öğrencilerimiz mutlu. Öğretmenlerimiz de heyecanlı” dedi.

 KÜRÜM DUYGUSAL, DOĞAL VE HALKTAN BİRİ”

 Yaklaşık 1 yıldır beraber çalıştığı ve danışmanlık yaptığı Başkan Kürüm’den övgü ile bahseden Demirsoy, Karabağlar Belediyesi’nin örnek çalışmalara imza attığının altını çizdikten sonra şunları söyledi; “Üç buçuk yılda  on beş yıllık iş yapılmış. Bu işi ben biliyorum diyen kim varsa gelsin gezsin aynı yorumu yapar. Abartı söz konusu değil. Bankta teslim alınmış bir belediye bugün şantiyeleri birimleri parkları tesisleri ile örnek bir belediye ve ilçe olmuş. Belediyelerin bütçesi belli ama Başkan Kürüm burada yoktan var etmiş. Kara Fatma Dağı’nın taşını ilçenin her noktasına taşımış bir Karabağlar hikayesi yaratmış. Kendi işçisi makinesi ile güzel işlere imza atmış. Bir çok atıl kalan malzemeyi halkın hizmetine en iyi şekilde sokmuş. Parklardaki bankları bile sıfır maliyet ile yapıyor. Başkan Kürüm yaptığı işleri birimleri ile paylaşan bir belediye başkanı.Çok duygusal ve doğal bir insan. Üslubu ile iletişimi ile bir belediye başkanından öte kentin sakinlerinin dostu abisi babası evladı gibi. Belediye başkanlığının verdiği gücü dışarıda sergileyen biri değil. Bu onun en büyük artısı… İnşaat mühendisi olması nedeni ile şantiye tecrübesi var. Personel işçi nasıl çalıştırılır bir iş en ucuza nasıl mal edilir iyi biliyor. Yoktan var etmeyi biliyor. CHP’lilerde olması gereken en önemli özellik bence vefa. Bu Başkan da fazlası ile var. Benimde bu ailede yer almam önemli bir gurur kaynağı”

 “ENGİN’DEKİ ÇALIŞMA AZMİ MÜTHİŞ”

2004 yılında ilçe başkanı olduğu Gaziemir’de Alaattin Yüksel, Ekrem Bulgun, Kemal Karataş ve Rıfat Nalbantoğlu gibi il başkanları ile çalışma imkanı bulan Demirsoy, yeni il başkanı Ali Engin’den övgü ile bahsetti. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin için, ‘Kafamda soru işaretleri vardı. Performansı beklentilerimin üstünde oldu. Çıtayı beklentilerimin üstünde tuttu” diyerek itirafta bulunan Demirsoy,” açıkça söyleyeyim çok başarılı bir il başkanı. Yaklaşımları çıkışları önemli. Siyasette eksiklerimiz olabilir ama önemli olan niyettir. Ali Engin’de çalışma azmi müthiş. Yönetimi çok iyi Bir çok ilçede dişleri ile tırnakları ile bir yere gelmiş insanlar. Uyum içinde çalışmaları önemli. Hiçbir çatlak ses yok. İyi organize oluyorlar. Dışa karşı tek sesler. İzmir örgütünün aradığı da buydu.  15 günde bir bizi arar. Halimizi hatırımız soruyor. Düşüncelerimizi soruyor. İlçe başkanları ile iyi diyaloğu var. Geçmişte olumsuzluklar vardı. Şimdi yok. Kendisi ile çalışmak isterdim. Engin ile çalışmak hem kolay hem de zor. Çünkü ne zaman arasam hep  bir ilçede hep sahada…Çok çalışıyor. Olması gerekende bu…” diye konuştu

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası