Ege Postası
Geri

Demokrasi kadınların elleri üzerinde yükselir

CHP 1. Bölge Milletvekili aday adayı Berrin Gürçay Dilekçi, 7 Haziran’ın İslami faşizmine karşı direniş günü olduğunu belirterek tüm demokrasi güçlerini CHP’de birleşmeye çağırdı. İktidarın 7 Haziran’a kadar iç Güvenli Paketini uygulamaya koyarak bir hazırlık süreci yaşayacağını belirten Dilekçi paketin geri çekilmesi için parlamentodaki muhalefete sokağın da destek olması gerektiğini söyledi. 7 HAZİRAN VURGUSU
Demokrasi kadınların elleri üzerinde yükselir
Haberler / Yerel Politika
6 Şubat 2015 Cuma 17:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Aday Adaylığını önümüzdeki günlerde resmen açıklayacak olan CHP geçen dönem Parti Meclisi Üyesi Berrin Gürçay Dilekçi, 7 Haziran seçimlerinde en büyük görevin kadınlara düştüğünü belirterek, "Demokrasi kadınların elleri üzerinde yükselecek.  İyi bir gelecek istiyorsak,  AKP'ye güle güle demeliyiz" diye konuştu.

Bu arada  AKP Hükümeti’nin olağanüstü hal denemesi olarak ortaya koyduğu İç Güvenlik Paketi ‘nin tümüyle geri çekilmesi için sadece parlamentoda muhalefetin mücadele etmesinin yetmediğini belirten Dilekçi, "Özgürlük sevdalısı İzmirli böyle bir yasayı içine sindiremez, sindirmemeli. Tepkisini de en etkin biçimde göstermeli" dedi.

CHP’nin seçim çalışmalarıyla ilgili Torbalı ve  Menderes ilçelerindeki toplantılara katılan ve burada partililere hitap eden Berrin Gürçay Dilekçi, İslami faşizmin iktidarının önüne geçmek için 7 Haziran Genel Seçimlerinin son şans olduğuna dikkati çekti.

Kamuoyunda "İç Güvenlik Paketi" olarak bilinen ve polisin yetkilerini önemli oranda artıran tasarıyla ilgili partililerden gelen bir soru üzerine Dilekçi şunları söyledi:
“İçişleri Bakanı Efkan lâ “Biz araştırma yaptırdık, halkın yüzde 80'i İç Güvenlik Paketini destekliyor” diyor. Soruyorum: Kuş avlamak için kullanılan sapana 2 yıl, tabanca taşıyana 1 yıl hapis cezası öngören tasarıyı kim destekler'  Bir taraftan Kürt sorununu çözer gibi davranan AKP, diğer taraftan "Polis Vazife ve Salahiyetleri Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" başlıklı tasarıyı yasalaştırarak ülkede sivil darbe yapmak istiyor. Güneydoğu'da Kürtleri, Batı'da demokratları, yurtseverleri vurmaya hazırlanıyor. Türkiye adım adım polis devletine götürülüyor.    Eğer bu tasarı yasalaşırsa Türkiye’de demokrasinin ipi çekilecek. 7 Haziran seçimlerinde de AKP 330'u bulması sağlanarak Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye’ye başkan yapılacak. Bu bağlamda tasarının tümüyle geri çekilmesi için sadece Meclis'teki muhalefetin değil, tüm demokratik kitle örgütlerinin,emek örgütlerinin, kadın örgütlerinin de tavır koyması gerekiyor.”


"AKP'NİN KADINI EVE KAPATMA POLİTİKALARINA DUR DİYELİM"
Bu arada partili kadınlarla da toplantılar düzenleyen  aday adayı Dilekçi, politikada ekonomide sosyal yaşamın her alanında  kadınla erkeğin eşit olması gerektiğini, aileyi yüceltip,  anneliği çocuk sayısındaki göre kariyer olarak  gören AKP iktidarının kadını eve kapatmaya yönelik politikalarına, dur demek gerektiğini belirtti. Bu bağlamda  7 Haziran seçimlerinin de kadınlar için  bir şans olduğunu dile getiren  Berrin Gürçay Dilekçi,  CHP'nin de politikalarında pozitif ayrımcılık ilkelerinden ödün vermemesinin ve cinsiyet kotasının parti tüzüğünde yeraldığı gibi uygulanmasının önemine değindi. Kadın erkek eşitliğini demokrasinin olmazsa olmaz koşulu olduğunu ifade eden Dilekçi, demokrasinin kadınların elleri üzerinde yükseleceğini belirterek partili kadınları, seçimle gelinen tüm organlarda görev talebinde bulunmaya çağırdı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası