Ege Postası
Geri

AK Parti il yöneticisi, Alevi Birlik Başkanı Şahin'den 'Cemevi' çıkışı!

İzmir’de CHP’li belediyelerin Genel Merkezin talimatıyla cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi ile ilgili önergeyi meclise getirmesi ve AK Parti’nin ilçelerdeki farklı tutumu gündeme oturdu. Evrensel Alevi Bektaşi Birliği Başkanı, AK Parti İzmir İl Yöneticisi Ali İhsan Şahin’den CHP’nin cemevi hamlesine tepki geldi. Yapılan girişimi samimiyetsiz bulduğunu ifade eden Şahin, “Anayasada engelleyen hükümler duruyorken belediye meclislerinin aldığı kararların hiçbir hükmü yok. CHP’nin tribünlere yönelik yaptığı hamle. Çözüm yeri Karşıyaka, Buca meclisi değil. Çözüm yeri TBMM...” dedi. CHP'YE CEMEVİ ÇIKIŞI!
AK Parti il yöneticisi, Alevi Birlik Başkanı Şahin'den 'Cemevi' çıkışı!
Haberler / Yerel Politika
5 Şubat 2015 Perşembe 15:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Avrupa İnsan Hakları Mahkamesi’nin kararı ve CHP Genel Merkezi’nin talimatı doğrultusunda İzmir’de CHP’li belediyeler meclislere cemevlerinin ibadethane statüsüne alınması önerisini getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin cemevlerinin ibadethane olarak tanınmasına yönelik tavsiye kararının ardından belediyelerde alınan kararlar krize dönüştü.Önergeler meclislerde komisyonlara gönderilirken, AK Parti’den ilçelerde farklı tavırlar geldi.

AK Parti Grubu’nun  Konak’ta kararı çekimser olurken, Karşıyaka ve Bornova’da ret oyları gelmişti. Karabağlar ve Buca’da ise AK Parti’nin ‘evet’ demesiyle önerge oybirliğiyle geçmişti.

CHP’li belediyelerin cemevi hamlesi ve AK Parti’nin ilçelerdeki farklı tutumu İzmir’de gündeme otururken, Evrensel Alevi Bektaşi Birliği  Başkanı, AK Parti İzmir İl Yöneticisi Ali İhsan Şahin’den CHP’ye sert tepki geldi.

ŞAHİN: CHP TRİBÜNLERE OYNUYOR
CHP’nin yaptığı hamleyi samimiyetsiz bulduğunu ifade eden Şahin, “Yıllardır biz mücadele ediyoruz zaten…Anayasada engelleyen hükümler duruyorken belediye meclislerinin aldığı kararların hiçbir hükmü yok. CHP’nin tribünlere yönelik yaptığı hamle. Tekke ve zaviyeler kanuna göre cemevi dede demek yasak. İlçe meclislerinin çözeceği bir mesele değil. Muharrem iftarı yapmıştık. İftara gelen Bakanımız Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “Samimiyseniz bu konuyu gelin meclise taşıyalım çözelim” dedi. Kılıçdaroğlu “Tekke ve zaviyeler kanunu devrim yasasıdır el sürdürmeyiz” dedi. Bir yandan böyle diyeceksiniz bir yandan belediyelerinizde karar alacaksınız. CHP seçim yaklaşınca arka bahçesi gördüğü Alevilere yönelik samimiyetsiz bir adım atıyor.  Çözüm yeri Karşıyaka, Buca meclisi değil. Çözüm yeri TBMM…” dedi.

AK PARTİ KARŞI DEĞİL Kİ…
AK Partili belediye meclis üyelerinin konu hakkında  bilgilendirildiğini ifade eden Şahin, “  AK Parti karşı değil ki…Esas çözmek isteyen parti… Partimiz bu konudaki samimiyetini ortaya koydu. Belediye meclislerindeki kararların bir bağlayıcılığı yok. Meclislerdeki partimiz adına ikilem bu yüzden çıkıyor.Meclis üyelerimiz karşı değil, meclisteki kararın bağlayıcılığının olmaması ikilem yaratıyor. Cemevlerine karşı olsaydık basının önünde bu çağrıyı yapmazdı bakanımız. CHP samimiyse çözüm için adım atar” dedi.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası