Ege Postası
Geri

Deniz Yücel'den kongre öncesi kritik 'çarşaf liste' açıklaması:İzmir’in demokrat ruhuna çok daha uygun

CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel, 16 Eylül Cumartesi günü yapılacak İzmir İl Kongresi öncesi önemli mesajlar verdi. Egepostası'na özel açıklamalarda bulunan ve İzmir'in demokrat yapısına çarşaf listenin uygun olduğunu belirten Yücel, "Çarşaf liste İzmir’in demokrat ruhuna çok daha uygun. Çarşaf liste yarıştırır, çarşaf liste birleştirir. Çarşaf liste katılımcıdır, çoğulcudur, kapsayıcıdır.Örgütün moral ve motivasyonunun sağlanması için seçime çarşaf listeyle gidilmesinin bir zorunluluk olduğunu düşünüyorum." dedi
Deniz Yücel'den kongre öncesi kritik 'çarşaf liste' açıklaması:İzmir’in demokrat ruhuna çok daha uygun
Haberler / Yerel Politika
12 Eylül 2023 Salı 16:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü 16 Eylül Cumartesi günü kritik bir kongreye gidiyor. Mevut İl Başkanı Şenol Aslanoğlu yeniden aday olurken, Konak İlçe eski başkanları Aytekin Tunus ve Mehmet Şakir Başak da kongrede yarışmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan CHP İzmir önceki dönem il başkanı ve CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel kongre öncesi önemli mesajlar verdi.

"Kongre günü delege en doğru kararı verecektir" diyen Yücel, kongrenin blok listeyle değil de çarşaf listeyle yapılmasının İzmir'in demokrat ruhuna daha uygun olacağını vurguladı.

"KONGREDEN SONRA TEK VÜCUT OLMALIYIZ"

Yücel, "Delege seçimleri ve ilçe kongreleri tamamlandı, il kongresine kısa bir zaman var. Mevcut il başkanımız göreve devam etmek istiyor. Göreve devam etmek istemesi doğaldır. Ayrıca 2 arkadaşımız da adaylık konusunda açıklama yaptılar. Bir iddia ortaya koydular. Kongre günü delege en doğru kararı verecektir. Kongreden sonra İzmir örgütü tek vücut olup yerel seçimlere en iyi şekilde hazırlanacaktır." dedi.

YÜCEL'DEN ÇARŞAF LİSTE MESAJI: GELENEK BOZULMAMALI

Son günlerde kulislerde kongrenin blok listeyle yapılması için çalışma yürütüldüğü tartışmalarına değinen Yücel, "Çarşaf liste blok liste tartışmasına gelecek olursak, ben 2 kez kongreye girdim ve çarşaf listeyle il başkanı seçildim. İkinci kongreme tek aday olarak girdim. Tek aday olma konusunda bir çabam ya da talebim olmadı. Ama süreç öyle gelişti. İzmir demokrasiyle özdeşleşmiş bir kent. Çarşaf liste İzmir’in demokrat ruhuna çok daha uygun. Çarşaf liste yarıştırır, çarşaf liste birleştirir. Çarşaf liste katılımcıdır, çoğulcudur, kapsayıcıdır. Önemli bir seçimden çıktık, seçimi kazanamadık, örgütün moral ve motivasyonunun sağlanması için seçime çarşaf listeyle gidilmesinin bir zorunluluk olduğunu düşünüyorum. Tüzüğümüzün 42. maddesine göre de aslolan yöntem çarşaf listedir. İzmir’de uzun yıllardır süregelen çarşaf liste geleneğinin bozulmaması gerektiğini düşünüyorum." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası