Ege Postası
Geri

Depremzedelerin kredi talebi Meclis’te

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, yaklaşık 17 aydır kredi talepleri karşılanmayan İzmirli depremzedelerin taleplerini TBMM’ye taşıdı. Meclis’te yaptığı konuşmada 75 bin ailenin mağdur olduğunu ifade eden Özel, depremzedelerin ödeyebilme imkanı olan kredi için Meclis’i göreve davet etti ve “Bundan sonra 2 yıl geri ödemesiz 18-20 yıl faizsiz ya da çok düşük faizli bir kredi verilmezse oradaki ailelerin ev sahibi olmaları mümkün olmayacak. Bu konuda meclisi göreve davet ediyoruz” dedi.
Depremzedelerin kredi talebi Meclis’te
Haberler / Politika
13 Nisan 2022 Çarşamba 10:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- 30 Ekim 2020’de meydana gelen 6.9 şiddetindeki depremde yakınlarını, evlerini kaybeden depremzedelerin sorunlarına çözüm arayışı devam ediyor.

Depremden yaklaşık bir yıl sonra emsal artışı talepleri karşılık bulan depremzedelerin kredi talebi ise depremin üzerinden yaklaşık 17 ay geçmesine rağmen hala çözümsüz kaldı. 

Geçtiğimiz aylarda kentsel dönüşüm kredisi 200 bin liradan 400 bin lira çıkarılırken artan inşaat maliyetleri ve kentsel dönüşüm kredisi verilmesi konusunda birçok vatandaş için zorlayıcı koşulların olması depremzedelerin kredi çözümünün yolunu yine tıkamıştı.
depremzede olduklarını belirten depremzedeler, depremzedelere özel kredi için kanun çıkarılması teklifinde bulunmuş ve geçtiğimiz hafta İZDEDA çatısı altında Ankara’ya giderek CHP, AK Parti, İYİ Parti ve MHP’li temsilcilerle bir araya gelerek taleplerinin içerildiği dosyları sunmuşlardı.

CHP'Lİ ÖZEL MECLİS'İ GÖREVE DAVET ETTİ

Öte yandan; İZDEDA ziyaretinden 1 hafta sonra, CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, depremzedelerin taleplerini mecliste dile getirdi. 

75 bin ailenin mağduriyetinin devam ettiğini belirten Özel, depremzedelerin kredi talebinin yerine getirilmesi için Meclis’i göreve davet etti ve “İzmir’de yaşanan depremden sonra 80 bin aile mağdur oldu. Bunların 5 binine care bulundu. Ağır hasarlı evleri olanlara konutlar yapıldı teslim edildi ancak 75 bin aile yani orta ve az hasarlılar… Evleri yıkıldı ya da yıkılmak zorunda. Oralarda oturamıyorlar. Bu konuda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden emsal artışı talebi vardı bu da yerine getirildi. Ama şimdi bu ailelerin 600-800 bin lira paraya ihtiyaçları var. İktidar onlara şu yolu gösteriyor: Kentsel dönüşüm kredisi. Bu, 10 yıl geri ödemeli ve ihtiyaca karşılık, aylık ödemesi 8 bin liraya denk geliyor. Geçen hafta bütün grupları ziyaret etmek istediler. Biz randevu verdik. dinledik. Bundan sonra 2 yıl geri ödemesiz 18-20 yıl faizsiz ya da çok düşük faizli bir kredi verilmezse oradaki ailelerin ev sahibi olmaları mümkün olmayacak. Bu konuda meclisi göreve davet ediyoruz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası