Ege Postası
Geri

Dervişoğlu; “Tarih yazmak için adayım“

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan adayı D. Müsavat Dervişoğlu partisinin Balıkesir ve Bursa İl Başkanlıklarını ziyaret ederek kurultay delegeleri ve partililerle buluştu.
Dervişoğlu; “Tarih yazmak için adayım“
Haberler / Politika
18 Ekim 2012 Perşembe 12:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  Balıkesir’de coşkulu bir kalabalığın karşıladığı Dervişoğlu, “Türkler; tarih boyunca tarih yapmaktan tarih yazamamışlardır” sözünü hatırlatarak, tarihe şerh düşmek yerine 4 Kasım kongresinde tarihe yeni bir sayfa açarak tarih yazmak istediklerini dile getirdi. Milliyetçi Hareket’in ve Türk Milliyetçilerinin bu tarihi yazacak iradesinin olduğunun altını çizen Dervişoğlu, önümüzdeki süreçte Anayasa değişikliği, Yerel seçimler, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve akabinde genel seçimlere bu kongrede çıkacak ekibin taşıyacağını belirtti.

Ülkücü iradenin sandıktan çıkacak sonuçla nasıl bir yol izleyeceğini ve nasıl bir kadro ile gireceğini belirleyeceğini söyleyen Dervişoğlu, Milliyetçi Hareket’in vereceği kararının en doğru karar olacağından şüphesinin olmadığını dile getirdi.

DEVLET BAHÇELİ’Yİ CUMHURBAŞKANI YAPALIM

MHP Genel Başkan adayı D.Müsavat Dervişoğlu, MHP’nin siyaseten halkın beklentisine cevap veremediğini belirterek partiyi iktidara taşımak için aday olduğunu söyledi. MHP Balıkesir İl Başkanı Mehmet Duran, ilçe başkanları ve delegelerle yaklaşık 2 saat sohbet eden Dervişoğlu soruları cevapladı. MHP’nin 4 Kasım kurultayının kurultayın ardından yapılacak Anayasa değişikliği, yerel seçimler, Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler için çok önemli olduğuna dikkat çeken Dervişoğlu “MHP bugün tarihi değiştirmek ve tarih yazmak konusunda geri kalıyor. Partimiz siyaseten milletin beklentilerine cevap veremiyor. MHP delegesi kurultayda doğru lideri seçerse 2014’de Çankaya Köşkü’nde Devlet Bahçeli, Başbakanlık Konutu’nda da ben otururum” dedi.

ERDOĞAN HİKAYESİ OLMAYAN SAHTE KAHRAMAN

Türkiye’de Erdoğan’ın “Van minut” demesinden ve Obama’nın karşısında bacak bacak üstüne atmasından memnun olan bir toplum yaratıldığını kaydeden Dervişoğlu şöyle devam etti “ Türkiye’de millet MHP’yi tutunacak el olarak görüyor. Partimizi milletimizin beklentilerine cevap verecek hale getirmek ve iktidara taşımak için adayım. Başbakan Erdoğan hikayesi olmayan sahte bir kahraman. Bir proje ürünü. MHP çağın imkanlarından doğru faydalanırsa böyle kartondan kahramanlar hüküm süremez.   Kurultayda hiç kimsenin lehine adaylıktan çekilmem söz konusu değil. Son tura kadar adaylığımı sürdüreceğim.”

BURSA’DA “ÜLKÜCÜLERİN ADAYI” YAKIŞTIRMASI

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan adayı D. Müsavat Dervişoğlu, Balıkesir ziyareti sonrası karayolu ile Bursa’ya geçti. MHP Bursa İl Başkanı Hasan Taşbaş’ın ve partililerin karşıladığı Dervişoğlu, il binasında yaklaşık 3 saat partililerle sohbet etti. Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Dervişoğlu’nun konuşmasının Tüm ülkücülerin ortak sorunları ve talepleri yorumu yapıldı. “Ülkücüleri en iyi anlayan adaysınız” diyen bir genel kurul delegesi Dervişoğlu için övgü dolu sözler sarfetti.

“ÜLKÜCÜLER ARTIK İKTİDAR İSTİYOR”

“Ülkücülerin adayı” D. Müsavat Dervişoğlu, Bursa’da yaptığı konuşmasında “her seçim akşamı artık televizyonlarımızı açtığımızda barajı aştık mı, aşamadık mı diye bakmaktan yorulduk. Ülkücüler ve Türk Milliyetçileri 40 yıllık hasretine son vererek iktidar olmak istiyoruz. Bunu söylemden eyleme dönüştürmek hiçte zor değil. Asıl zor olan partiyi %10 ile %15 arasında tutmak. Sayın Devlet Bahçeli’nin görev yaptığı süreçte Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye’de herkesin ikinci partisi olmuştur. Bu oran %75 civarındadır. Aynı zamanda Türkiye’de farklı seçimlerde MHP’ye oy veren seçmen oranı ise %38 civarındadır. Bu oran bizi iktidar yapmaya yeter. Sadece yerel seçimde oy veren seçmen ile genel seçimde oy veren seçmenlerimizi bir seçimde bütünleştirirsek küskünlerimizi, AKP’deki “ben Ülkücüyüm” diyen seçmenleri ve CHP’nin istikrarsız siyasetinden sıkılan %3-5 oranındaki seçmeni partiye dahil edersek Allah’ın izniyle ilk yerel seçimlerde oylarımızı arttırır ikinci parti konumuna geçeriz.  Daha sonra yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Çankaya’ya köşküne Sayın Devlet Bahçeli’yi seçtirerek 2015 genel seçimlerinde iktidar olmamamız için hiçbir neden yoktur. Siyasetin gerçeği bunu gösteriyor. Ayrıca Sayın Devlet Bahçeli için vatandaşlarımız ismi gibi çok iyi bir “devlet adamı olur” yakıştırması yapıyor. 4 Kasım Ülkücülerin ve Türk Milliyetçilerinin en önemli karar günü olacaktır” dedi. Dervişoğlu, Bursa İl Başkanlığı ziyareti sonrası konvoyundaki yol ve dava arkadaşlarına Bursa’nın meşhur kestane şekeri alarak kendi ikram etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası