Ege Postası
Geri

Dikkat çeken atamalar: Kabinede üst düzey değişim!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabinedeki değişikliklerin ardından Külliye'de önemli atama ve görevden alma kararları aldı.
Dikkat çeken atamalar: Kabinede üst düzey değişim!
Haberler / Politika
18 Temmuz 2024 Perşembe 10:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Doç. Dr. Metin Kıratlı'nın Anayasa Mahkemesi üyeliğine atanmasının ardından boşalan Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı görevine Hakkı Susmaz getirildi.

Tokat Valiliği'ne İstanbul-Bakırköy kaymakamı Abdullah Köklü atandı.

ERİŞİM ENGELİ GETİRİLMİŞTİ

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı geçen günlerde bir restorana ödediği hesapla gündeme gelmişti.

Metin Kıratlı ve AKP Ankara İl Başkan Yardımcısı Serkan Korkutata’nın Bodrum’da bir restoranda 168 bin lira hesap ödediği ortaya çıkmış, ardından söz konusu haberlere erişim engeli getirilmişti.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı olarak kamuda en yüksek devlet memuru haline gelen Metin Kıratlı’nın 2021 yılında üç ayrı kurumdan aylık toplam 84 bin 702 lira maaş aldığı öne sürülmüştü.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Kıratlı’nın 2021’deki aylık net maaşının toplam 84.702 TL olduğunu ifade etmişti.

“CB İdari İşler Başkanlığı’ndan: 22.906TL

Borsa İstanbul YK Üyeliğinden: 24.000TL

YÖK Üyeliğinden: 37.796TL”

BAKAN YARDIMCILARI GÖREVDEN ALINDI

Ayrıca, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda Bakan Yardımcıları Vedad Gürgen ve Refik Tuzcuoğlu görevden alınırken, onların yerine Ömer Bulut ve Burak Demiralp atanmıştır. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda ise Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne Veli Tunçez, TOKİ Başkanlığı'na Mustafa Levent Sungur atanmıştır. Adli Tıp Kurumu Başkan Yardımcısı Tarık Yusuf Uçar'ın görevden alınmasının ardından yerine Gençlik ve Spor Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Bensiz atanmıştır. (HALK TV)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası