Ege Postası
Geri

Dinlenme odasında cephanelik taşıyan hakimin yeri değiştirildi

İzmir Adliyesindeki dinlenme odasıyla ilgili kamuoyuna yansıyan görüntüler ve iddialar üzerine hakkında soruşturma başlatılan eski İzmir Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Oktay Tabur Karşıyaka Hakimliğine atandı.
Dinlenme odasında cephanelik taşıyan hakimin yeri değiştirildi
Haberler / İzmir
14 Haziran 2024 Cuma 09:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), adli yargıdaki 4 bin 9 hakim ve savcının görev yerini değiştirdi. 

Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Hakim Oktay Tabur, Karşıyaka Hâkimliği'ne atandı.

'DİNLENME ODASINDA CEPHANELİK'

İzmir Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Hakim Oktay Tabur, İzmir Adliyesi’nde bulunan ‘dinlenme odası’na 13 tabanca ve 7 uzun namlulu tüfek astı. Hakim Tabur, bu metal panoya asılı silahlarla birçok üst düzey yargı mensubuyla pozlar da verdi. Tabur hakkında Hakimler ve Savcılar Kurulunca inceleme ve soruşturma başlatıldı. Başkanın ayrıca yetkisi sonlandırıldı.

Panoya asılı silahlarla birçok üst düzey yargı mensubuyla verdiği pozlarla tartışma yaratan Tabur, silahların kendisine ait olduğunu doğrulayarak, “Dinlenme odam, hepsi ruhsatlı silahlar, benim silahlarım. Uzun namlulu olanlar ruhsatlı av tüfekleri. Haber değeri varsa haber yapabilirsiniz. Çekineceğim hiçbir şey yok. Benim odama Yargıtay başkanı, Adalet Bakanlığı Müfettiş Kurulu başkanı, hepsi gelmiş, hepsi de beğenmiş, takdirlerini illetmiş insanlar" açıklamalarını yapmıştı.

GÖREV YERİ DEĞİŞTİRİLDİ

 Tabur’un son olarak görev yeri değiştirildi. Tabur, Hakimler ve Savcılar Kurulu, 2024 Yılı Adli ve İdari Yargı Kararnamesi ile birlikte Karşıyaka Hakimliği’ne atandı.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası