Ege Postası
Geri

İzmir'de ot yangını fabrikaya sıçradı; 1 saatte kontrol altına alındı

İzmir'in Bornova ilçesinde yol kenarlarındaki otlarda başlayan yangın, palet fabrikasına sıçradı. İtfaiye ekiplerinin alevlere müdahalesi sürüyor.
İzmir'de ot yangını fabrikaya sıçradı; 1 saatte kontrol altına alındı
Haberler / İzmir
13 Haziran 2024 Perşembe 15:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kemalpaşa Mahallesi, 7045 Sokak'ta saat 13.00 sıralarında yol kenarlarındaki otlarda yangın çıktı. Alevler, kısa sürede yayılarak yakındaki bir palet fabrikasının bahçesine kadar geldi.

Bahçede tutuşan paletlerden çıkan alevler fabrikaya da sıçradı. Yangına ilk müdahaleyi çalışanlar yaptı.

Durum 112'ye bildirildi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık, jandarma ve orman ekipleri sevk edildi. Gelen itfaiye ekiplerin yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

KONTROL ALTINA ALINDI

Yol kenarlarındaki otlarda başlayan ve palet fabrikasına da sıçrayan yangında, gökyüzünü yoğun duman kapladı.

Fabrikanın bahçesindeki paletlerin bir bölümü, alevler ulaşmadan başka alana taşınarak uzaklaştırıldı. Söndürme çalışmalarına çevre işletmelerde çalışan işçiler de destek verdi. Fabrikadaki iki otomobil de çevredeki vatandaşların yardımıyla dışarı çıkarılarak, yanmaktan kurtarıldı. Alevler, itfaiye ekiplerinin çabası sonucu 1 saatte kontrol altına alındı. Fabrikada büyük oranda hasar meydana gelirken, soğutma çalışmaları sürüyor.

110 KÖPEK, 70 KEDİ KURTARILDI

İzmir'in Bornova ilçesinde yol kenarlarındaki otlarda çıkan ve palet fabrikasına da sıçrayan yangında, Bornova Belediyesi'ne ait fidanlığın tamamı ile Veteriner İşleri Müdürlüğü'nün de bulunduğu Can Dostlar Yerleşkesi'nin bir kısmı zarar gördü. Hasta sokak hayvanlarının tedavi edildiği merkezde mamaların ve çeşitli malzemelerin bulunduğu 2 depo tamamen yanarken, alevler hasta hayvanların tedavi edildiği ve gözlem altında tutulduğu binalara kadar ulaştı. Bornova Belediyesi personelinin gayretiyle 110 köpek ve 70 kedinin bulunduğu barınak tamamen boşaltıldı. Sokak hayvanları, hiçbir zarar görmeden İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait Pako Sokak Hayvanları Yaşam Kampüsü'ne götürüldü.

İTFAİYENİN YANI SIRA ÇOK SAYIDA TANKER, ARAÇ VE PERONELLE MÜDAHALE

Yangına, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'nin yanı sıra Bornova Belediyesi ve çevre ilçelerin belediyelerinden çok sayıda tanker, araç ve personelle müdahale edildi. Aynı saatlerde Manisa yolu Bornova girişindeki ormanda çıkan yangına ise hem karadan hem de havadan yangın söndürme uçakları ve helikopterleriyle müdahale edildi.

'DİKKATLİ OLALIM ÇAĞRISI'

Bornova Kaymakamı Muzaffer Şahiner ve Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, her iki noktada incelemelerde bulundu. İtfaiye yetkilileri ve ilgili personelden bilgi alan Eşki, "Yangın haberini alır almaz tüm ekiplerimizle hemen bölgeye gelerek can dostlarımızı hızlı ve güvenli bir şekilde tahliye ettik. Tek tesellimiz Can Dostları Yerleşkemizde hiçbir hayvanın zarar görmemesi. Fidanlığımız ise ne yazık ki, tamamen yandı. Üzücü bir olay yaşadık. Hepimize geçmiş olsun" dedi.

Sıcaklık artışlarının yaşandığı bir döneme girildiğini hatırlatan Eşki, tüm bölge halkına dikkatli olmaları yönünde çağrı yaptı. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası