Ege Postası
Geri

Diyarbakır polisi, Saraykapı’daki ihtiyaç sahiplerini unutmadı

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü personeli, Sur ilçesindeki Saraykapı semtinde yaşayan yoksul, dul ve yaşlıları ziyaret etti. Duygulu anların yaşandığı ziyarette polis mensupları, kendi imkanlarıyla aldıkları Ramazan kumanyalarını hediye...
Diyarbakır polisi, Saraykapı’daki ihtiyaç sahiplerini unutmadı
Haberler / Güncel
26 Temmuz 2013 Cuma 15:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü personeli, Sur ilçesindeki Saraykapı semtinde yaşayan yoksul, dul ve yaşlıları ziyaret etti. Duygulu anların yaşandığı ziyarette polis mensupları, kendi imkanlarıyla aldıkları Ramazan kumanyalarını hediye etti.

Diyarbakır polisi Sur ilçesinde ağırlıklı olarak yoksul vatandaşların yaşandığı Saraykapı’da bazı aileleri ziyaret etti. Diyarbakır’da görev yapan polis memurlarının aldığı gıda kolilerini yoksullara Sur İlçe Emniyet Müdürlüğü amir ve memurları tarafından yoksullara verildi. Diyarbakır Valiliği bünyesinde bulunan Fatihpaşa Aile Destek Evi tarafından belirlenen muhtaç aileler tek tek ziyaret edildi. Polis memurları, araçlardan indirdikleri yardım kolilerini omzunda taşıdı.

Daracık sokaklarda geçerek ailelere ulaşan polis ile yardıma muhtaç vatandaşlar arasında duygu dolu anlar yaşandı. 4 çocuğuyla birlikte tek gözlü odada yaşayan Fahriye Dinç, polisleri kapıda karşıladı. Eşi Yaşar Dinç’in işsiz olduğunu ve eve para getiremediğini anlatan Dinç, eşinin iş bulması halinde mağduriyetten kurtulabileceklerini söyledi. Memurların ikinci durağı 3 yetimiyle birlikte tek gözlü odada yaşayan Fatma Aba oldu. Kendisi gibi iki çocuğu da engelli olan Aba, hallerinden hiçbir zaman şikayetçi olmadıklarını sürekli şükrettiğini söyledi. Polislerin ziyaret ettiği yoksullardan Delal Doğan ise gözyaşlarına hakim olamadı. Doğan, eşinin yaşlı ve işsiz olduğunu belirtti. Hastalığı nedeniyle sokağa çıkamadığını anlatan Doğan, kendisini ziyaret eden polis memurlarına dua etti. Doğan, "Rabbim bu mübarek ayın hürmetine sizleri bağışlasın. Allah hayrınızı kabul etsin." dedi.

Polis memurları daha sonra, üç ay önce eşini kaybeden Ayşe Karabulut’u ziyaret etti. Hastalığından dolayı ayağa kalkamayan Ayşe, misafirlerini başıyla selamladı. Türkçe bilmeyen Ayşe’ye Fatihpaşa Aile Destek Evi Ali Çelik, Zazaki tercüme yaptı. Polislerin son durağı ise geçen beyin ameliyatı olduğundan beri çalışamayan durumdu olan Emrullah-Sefernaz Bilmez’in evi oldu. Bilmez ailesi oğullarının 10 gün sonra askerliğini tamamlayıp döneceğini belirterek, "Oğlum askerde olduğu için sıkıntımız daha da arttı. 10 gün sonra gelecek. Fırında işçi olarak çalışıyordu. İnşallah yine işe başlarsa durumumuz biraz düzelir." dedi.

Emniyet görevlileri, yoksul ailelere herhangi bir sıkıntı ya da ihtiyaçları olması durumunda yanlarında olduklarını söyledi. Aile ziyaretinin ardından polis memurları toplum merkezinde bulunan 20 yoksul aileye de gıda kolileri dağıttı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası