Ege Postası
Geri

Diyarbakır’da gençlik merkezi açıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Programları Destek Projeleri kapsamında desteklenen ve Diyarbakır Gönül Köprüsü Derneği tarafından uygulanan gençlik merkezinin açılışı, düzenlenen törenle yapıldı. Törene, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri...
Diyarbakır’da gençlik merkezi açıldı
Haberler / Güncel
22 Eylül 2013 Pazar 12:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Programları Destek Projeleri kapsamında desteklenen ve Diyarbakır Gönül Köprüsü Derneği tarafından uygulanan gençlik merkezinin açılışı, düzenlenen törenle yapıldı. Törene, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Cuma İçten ile Oya Eronat’ın yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde açılan ve gençlere ücretsiz hizmet verecek gençlik merkezi yaklaşık 100 öğrenciyle başladı. Merkezin açılış kurdelesini, milletvekilleri ve öğrenciler birlikte kesti. Açılış töreninde konuşan Gönül Köprüsü Derneği Başkanı Ali Serdar Tuncer; Türkçe, Matematik, Fen ve İngilizce dersleri başta olmak üzere her konuda eğitim verdiklerini söyledi. Gençlerden hiçbir ücret talep etmediklerini belirten Tuncer, gençlik merkezine ilk etapta 300 kişinin başvurduğunu belirtti. 100 öğrenciyle faaliyetlerine başladıklarını anlatan Tuncer, önümüzdeki günlerde öğrenci sayısının da hızla artacağını kaydetti.

AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Cuma İçten ise projeyi yürüten Gönül Köprüsü Derneği’nin, Diyarbakır’da özellikle Ramazan ayında kurduğu iftar çadırları, yaptığı programlar ve doğu-batı kardeşliğini öne çıkaran çalışmalarla tanındığını söyledi. Diyarbakır’da açılan gençlik merkezinin Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından finanse edildiğini anlatan İçten, amacın, gençlerin elinden tutmak olduğunu kaydetti. Gençlik merkezlerinde çocukların gelenek ve göreneklerine bağlı olarak yetişmesinin sağlandığını anlatan İçten, burada verilen eğitimin de Milli Eğitim’in müfredatını dışarıdan destekleyen nitelikte olduğunu kaydetti.

İçten, “Tüm Türkiye ve sivil toplum desteğiyle uygulanıyor. Sayın Başbakanımızın dediği gibi geleneğine bağlı, muhafazakar, dindar, inançlı ve demokrat bir gençliğin yetişmesini istiyoruz. Yoksa herkesin başına bir polis dikemezsiniz. Güvenlik politikalarıyla da ülkenin sorununu çözemezsiniz. Demokrat, kendisi gibi düşünmeyen insanlara da saygı göstermek, farklı düşüncelere sahip insanlarla bir arada olmayı kabul etme açısından önemli. Diğer taraftan muhafazakar gençlik, Diyarbakır’da insanlık tarihi var, değerlerimiz var. Burada bu değerleri devam ettirme noktasında yaşatmamız gerekiyor. Bir arada yaşatma kültürü çok önemli bir etken. Çocuklarımız birbirinden güzel ve pırlanta gibi çocuklar. Bu merkezin bu açıdan önemli olduğunu düşünüyorum.” diye konuştu.

AK Parti Diyarbakır milletvekili Oya Eronat ise Güneydoğu’da gençlerin bazı yönlerden çok şanslı bazı yönlerden de çok şanssız olduklarını söyledi. Eronat, “Güneydoğulu gençlerin batıdaki gençler gibi sahil kıyısında bir çay içecek ortamları yok. Birbiriyle iletişim kuracak ortamları da yok maalesef. Kalabalıklar içinde yalnızlığı yaşıyorlar. Bu gençlik merkezinde hem okullarındaki, derslerindeki eksikliklerini giderecekler hem de dayanışma yaşayacaklar. Rehberlik ve ders çalışmaları olacak. Bu tip ortamların daha da gelişmesi gençlerimizin birbiriyle daha sıkı iletişim kurmasını sağlayacaktır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Açılıştan sonra sınıfları gezen milletvekilleri çocuklarla bir süre sohbet etti. Milletvekili İçten, çocuklara Diyarbakır kültürüyle ilgili sorular sorarken Oya Eronat, tahtada yazılı olan Matematik konusunu kısaca anlattı. Milletvekili Eronat, Diyarbakır Surları’ndaki Benûsen burcunun da hikayesini çocuklara anlattı.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası