Ege Postası
Geri

Dokuzcan: Görünmeyen emekleri görünür kılacağız

Mecliste kabul edilen ‘Bütünşehir Yasası’ ile kadınların daha aktif olduğu meclis üyeliklerinde azalma olacağı yönündeki durum için CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, “Güçlü bir kadın örgütü oluşturduğumuzda kadın delegasyonu ciddi sonuçlar çıkartabilir. Kadınlar kendi içinde dinamiklerini harekete geçirdiğin de belediye başkanlıkları ve meclis üyelikleri bugünkü sayısının üstüne çıkacaktır” dedi. PM Üyesi Nazik Işık ise, “Kadın Kolları olarak birinci ve ikinci sırada bir kadın bir erkek aday gösterilmeli. Üçüncü sıradan itibaren üçte bir oranında fermuar sistemi uygulanmalı” diye konuştu.
Dokuzcan: Görünmeyen emekleri görünür kılacağız
Haberler / Politika
12 Kasım 2012 Pazartesi 14:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -CHP Kadın Kolları Merkez Yürütme Kurulu (MYK) tarafından Aydın’da 2’ncisi gerçekleştirilen CHP Kadın Kolları Eşgüdüm Çalıştayı’nı katılan Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan üç günlük toplantının ardından İzmir’e geldi. Dokuzcan, İzmir’deki ilçe kadın başkanları ile yapacağı toplantı öncesi basının karşısına geçti. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku ve PM üyesi Saniye Nazik Işık’ın da hazır bulunduğu toplantıda Dokuzcan değerlendirmelerde bulundu.

“SEVGİ VE HUZUR ÖN PLANDA OLACAK”
CHP Kadın Kolları Eşgüdüm Çalıştayı’nı değerlendiren CHP Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Hilal Dokuzcan, “İlk kadın kolları başkanları toplantımızı Ankara’da ikincisini Aydın’da yaptık.Toplantıda bir karar aldık. CHP kadın örgütü olarak 7 ayda 7 bölge çalışmasını, 7 ayda il çalışmalarına dönüştüreceğiz. Daha sonra 7 ayda ilçeler ve 7 ayda mahallelere ulaştıracağız. Önümüzdeki yerel ve genel seçimlerde kadın gücünü nasıl yükselteceğimizin çalışmalarını yaptık. Stratejiler gerçekleştirdik. Üç günlük kampın temel sonuçlardan biride bundan sonraki çalışmalarımızda sevgiyi ve huzuru esas alacak olmamız” dedi.

“GÜÇLÜ BİR ÖRGÜT OLURSAK CİDDİ SONUÇLAR ORTAYA ÇIKAR”

Mecliste kabul edilen ‘Bütünşehir Yasası’ ile kadınların meclis üyeliklerinde azalma olacağı yönünde bir endişeleri olmadığını belirten Dokuzcan, “Bütünşehir Yasası parti olarak birincil konularımızdan biri…CHP yüzde 33 kota ile aslında sessiz bir devrimin adımını attı. Güçlü bir kadın örgütü oluşturduğumuzda kadın delegasyonu ciddi sonuçlar çıkartabilir.Genel Merkezimizdeki eğilim de kadınlarımızın olabildiğince seçilecek yerlerde adaylaştırılmasıdır.Atama yolu ile gidilecekse belli yerlerde düşüncelerimizi paylaşacağız. Kadınlar yüzde 33’lük kotanın gerekliliğini kendi içinde dinamiklerini harekete geçirdiğin de belediye başkanlıkları ve meclis üyelikleri bugünkü sayısının üstüne çıkacaktır. Parti içinde ve dışında kadınlarımızın sesi olmak ve bu sesi siyasete uyarlamak bizim görevimiz. Bizde üstümüze düşeni yaptığımızda kadınlarımız siyasette ciddi bir oranda yer alacaktır” dedi.

“GÖRÜNMEYEN EMEKLERİ GÖRÜNÜR KILACAĞIZ”
CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın’ın ‘ Ev hanımlarından oy alamıyoruz’ açıklamaları ekseninde de değerlendirmede bulunan Dokuzcan, “Kadınlar ile önce buluşma ardından paylaşmak sonra ise üretmek safhasından geçiyoruz Ev kadınlarımıza yönelik Türkiye’de net politikaları üretmek bizim işimiz. Özellikle aile sigortası bu konuda önemli. Kadının görülen emeği var. Görünmeyen emeği var. Kadınlarımızın üzerinde çok farklı politikalar geliştirmeliyiz. Gereken oyu almak için ev hanımlarının sorunları ve seslerini daha politik hale getireceğiz.Yeni politikalara ihtiyaç tabiî ki, var. Özellikle görünmeyen emekleri görünür kılmamız lazım” dedi.

IŞIK: FERMUAR SİSTEMİ UYGULANMALI
Parti Meclisi Üyesi Nazik Işık, Büyükşehir Yasası ile meclis üyesi adaylıklarında sayının azaldığına dikkat çekerek, kadın kotasına güvendiklerini söyledi ve kadın adayların alt sıralarda kalmamaları için fermuar sistemi istedi. Işık, “Kadın Kolları olarak birinci ve ikinci sırada bir kadın bir erkek aday gösterilmeli. Üçüncü sıradan itibaren üçte bir oranında fermuar sistemi uygulanmalı. Biz kendimize düşen görevleri yapıyoruz sonucu da partimizden ve halkımızdan istemek hakkımız” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası