Ege Postası
Geri

Dost Cam işçisi direnişte: 3 talepleri var!

İzmir’de Dost Cam Fabrikası’nda bir işçinin işten çıkarılması üzerine üretimi durduran işçiler direnişini sürdürüyor. İşçilerin 3 talebi var.
Dost Cam işçisi direnişte: 3 talepleri var!
Haberler / İzmir
5 Nisan 2016 Salı 11:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir’de Dost Cam Fabrikası’nda çalışan bir işçi işten atıldı. Bunun üzerine arkadaşlarına sahip çıkan DİSK/Cam Keramik-İş Sendikası’nda örgütlü 130 işçi, üretimi durdurarak direnişe başladı.

Asgari ücrete yılbaşında yapılan zamla birlikte eski ve yeni işçilere yapılan ücret artışlarının eşit oranda olmadığını dile getiren işçiler, hakettikleri zammı istedi.

Ücretlerinde herhangi bir değişikliğe gidilmemesi üzerine fabrika işçileri DİSK/Cam Keramik-İş Sendikası örgütlendi.



Eylemlerini devam ettiren işçiler yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı;

“Bizler Çiğli Atatürk Organize sanayi bölgesinde kurulu olan onurlu yiğit Dost Cam emekçileriyiz. Bizler yaklaşık 2 ay önce çalışma şartlarının ağırlığı, iş güvenliğimiz olmadan, düşük ücretlerle, yöneticilerinden sürekli mobing altında dayanılmaz hale gelen baskılar karşısında Disk’e bağlı Cam-Keramik İş sendikasında örgütlenmeye başladık. İşveren 1 arkadaşımızı performans gerekçesiyle işten çıkarttığını söyledi. Bizler de bu yola başlarken dediğimiz gibi, 1 tek arkadaşımız her ne sebeple olursa olsun işten atılırsa dayanışma içinde olacağımızı söylemiştik ve bunu hayata geçirerek arkadaşımıza sahip çıktık. Bizler bu örgütlülüğümü işyeri komitesini kurarak alınan tüm kararların ortaklaştırarak hayata geçirdik. Bugün de bunu bir kez daha kanıtladık. Çünkü direnişteki arkadaşlarımızı hepsini toplayarak işyeri yürütmesi ve komitesini direnişteki arkadaşlarımızın onayına sunduk. Böylece örgütlenmenin nasıl olması gerektiğini bir kez daha yaşayarak öğrendik. Bundan sonraki günlerde alınacak bütün kararlar iş yeri komitesi tarafından işçi arkadaşlarımızın da onayı alınarak yol haritamızı çizeceğiz. Fabrika önünde bekleyen ve işveren tarafından iş akdi fesh edilen yaklaşık 130 emekçi arkadaşımız için Cuma gününden bu yana eylemimiz kararlılıkla sürmektedir. Bizler Türkiye işçi sınıfına buradan sesleniyoruz; Dost cam işçileri hepimizin geleceği , onuru ve ekmeği için güvenceli çalışma koşulları için ve sendikalı bir iş barışı için direniyor, sizlerin de bu mücadeleyi fabrikalarınızda sahiplenmenizi ve mücadelemizi büyütmenizi bekliyor, desteklerinizi basından da görmek istiyoruz.
Bizim derdimiz bağcı dövmek değil, üzüm yemek. Taleplerimiz;
  1. İş akdi fesh edilen bütün arkadaşlarımızın tekrardan işe alınması,
  2. Sendika talebimiz kabul edilerek, görüşmelere başlanması,
  3. Yöneticiler tarafından uygulanan mobing’in son bulması, yasal işlemlerin başlamasıdır.”
Disk Cam-Keramik İş üyesi Dostcam İşçileri

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası