Ege Postası
Geri

Dünya Bankası, Türkiye için yüzde 3,6 büyüme öngördü

Dünya Bankası, Türkiye'nin 2013 yılı ekonomik büyümesinin beklentilerinin altında kalarak yüzde 3,6 olarak gerçekleşeceğini öngördü. Bankanın hazırladığı ‘Türkiye Düzenli Ekonomik Bilgi Notu’na öne çıkan başlıklar şu şekilde:"2012’de...
Dünya Bankası, Türkiye için yüzde 3,6 büyüme öngördü
Haberler / Ekonomi
3 Temmuz 2013 Çarşamba 15:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dünya Bankası, Türkiye'nin 2013 yılı ekonomik büyümesinin beklentilerinin altında kalarak yüzde 3,6 olarak gerçekleşeceğini öngördü. Bankanın hazırladığı ‘Türkiye Düzenli Ekonomik Bilgi Notu’na öne çıkan başlıklar şu şekilde:

"2012’de yaşanan yumuşak inişin ardından, 2013’te ekonomik aktivite yeniden canlanmaya başladı. Enflasyon yılsonunda Merkez Bankası’nın hedef aralığında gerçekleşmesi öngörüldü. Gelişmekte olan ülkelere gelen sermaye akımlarındaki oynaklık göz önüne alındığında, Türkiye’nin dış finansmana olan bağımlılığı önemli bir risk faktörü olarak öne çıktı.
2014-2018 Kalkınma Planı dışsal risklerin azaltılması ve büyüme potansiyelinin yükseltilmesi açısından büyük önem taşıyan reformların devam ettirilmesi için fırsat sunuyor."

Bilgi notunda Türkiye’de son zamanlardaki ekonomik gelişmeler, beklentiler ve riskler analiz edildi. Dış dengesizliklerde 2012 yılında yaşanan önemli iyileşmelerin vurgulandığı açıklamada, Türkiye’nin dış finansman ihtiyaçları kilit bir kırılganlık olarak belirtildi. Raporda, son ekonomik eğilimlerin Merkez Bankası’nın ekonomiyi daha fazla destekleme olanağını sınırlandırılabileceğinin altı çizildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası