Ege Postası
Geri

ESDER’den TESK’e 'Alkol Yasası' tepkisi

ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken’in, alkol yasası ile ilgili yapmış olduğu açıklamalara tepki gösterdi.Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, TESK Genel Başkanı Bendevi...
ESDER’den TESK’e 'Alkol Yasası' tepkisi
Haberler / Güncel
29 Mayıs 2013 Çarşamba 18:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken’in, alkol yasası ile ilgili yapmış olduğu açıklamalara tepki gösterdi.

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken’in, “Alkollü içkilerin 22.00-06.00 saatleri arasında perakende satışını yasaklayan düzenlemenin yürürlüğe girmesi 185 bin noktada huzursuzluk yarattı. Yasanın yürürlüğe girmesi için 90 günlük geçiş süresi yeterli değil. Yasanın yürürlüğe girmesinin en az 3 ila 5 yıl arasında ertelenmesi esnafımız açısından çok önemli” şeklindeki açıklamalarına tepki gösterdi. Çelikus, “Türkiye'de alkole başlama yaşı maalesef 12-13'lere inmiş, ciddi bir yaygınlaşma söz konusu olmuştur. Bu durumda alkol satışı yapan esnafımızın da çocukları tehdit altındadır. Sayın Palandöken’in bu kadar tahribata neden olan bu olumsuz durumla ilgili düzenlemeye ısrarla direniş göstermesi anlamak mümkün değil. ‘Akil adam’ olan Sayın Bendevi Palandöken’in akla ve fikre zarar getiren alkolün satışını savunması ne kadar akil bir davranıştır'” dedi.

ABD, Rusya ve birçok gelişmiş Avrupa ülkesinde alkol tüketiminin çok fazla olmasına karşın Türkiye’nin alkolden kaynaklı trafik kazalarında ilk sırada olduğunu kaydeden Çelikus, yine Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın verilerine göre 2 bin 89 ölümlü kazada 3 bin 268 kişi hayatını kaybettiğini, alkollü araç kullanımıyla oluşan kazaların sayısının ise 2 bin 37 olarak gerçekleştiğini söyledi. Aile içi şiddet vakaları ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na bugüne kadar 4 bin 739 dosya intikal ettiğini, bunların yarısın alkol ve uyuşturucuyla ilgili olduğuna dikkat çeken Çelikus, “Bütün bu verilere bakıldığında, Sayın Palandöken’in, bu yasanın 3 ile 5 yıl arasında ertelenmesini teklif etmesi, alkol yüzünden meydana gelen kazaların ve şiddet olaylarının sayısının 10 bin gibi vahim rakamlara ulaşacağı anlamına geliyor” açıklamasında bulundu.

Çelikus, Ahilik kültüründe candan aziz ve değerli hiçbir şey olamayacağını hatırlatarak, şunları söyledi: “Israrla bu kadar can kaybını görmezden gelmek, ahilik kültürü ile taban tabana zıttır. Sayın Palandöken’i, Ahilik ilkelerine bakarak kendi tutum ve davranışlarını yeniden gözden geçirmeye davet ediyoruz ve kendisine atfedilen ‘Ahi Baba’ sıfatını tartışmaya açıyoruz. Sayın Palandöken sadece alkol satan esnafın başkanı mıdı? ‘Alkol Yasası’ hakkında yapmış olduğu bu açıklamalar, Sayın Palandöken’in ve TESK’in maddi kaybından mıdı? Yoksa Türkiye’de alkol satışı yapan ‘Mey Alkollü İçkiler San. AŞ’deki pozisyonu mudu? Acaba alkol lobilerinin Sayın Bendevi Palandöken üzerinde baskıları ve etkileri var mıdı? Kamuoyuna bunları açıklarsa hem esnaf ve sanatkar hem kamuoyu hem de bizler bilgi sahibi oluruz. Kendisini tüm bunları açıklamaya davet ediyoruz.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası