Ege Postası
Geri

Edirne'de CHP'den alternatif 23 Nisan kutlaması

Edirne’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı devlet erkanı ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ayrı ayrı kutladı.        Resmi kutlamalar sabah saatlerinde Atatürk Anıtı önünde başladı. Buradaki...
Edirne'de CHP'den alternatif 23 Nisan kutlaması
Haberler / Güncel
23 Nisan 2013 Salı 17:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Edirne’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı devlet erkanı ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ayrı ayrı kutladı.

        Resmi kutlamalar sabah saatlerinde Atatürk Anıtı önünde başladı. Buradaki programın ardından kutlamaların ikinci bölümün yapıldığı Selimiye Meydanı’na geçildi.

        Edirne Valisi Hasan Duruer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Cengiz Demirci, Edirne’nin CHP’li Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, çok sayıda il müdürü, vatandaş ve öğrenci grupları katıldı.

        Selimiye’nin önündeki kutlamaların tamamlanmasının ardından CHP İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 23 Nisan Bayramı programı başladı. Belediye önünden başlayan alternatif kutlamada Edirne Belediye Bandosu eşliğinde Mimar Sinan Caddesi üzerinden Londra Asfaltı’na yönelen CHP’liler, buradan Atatürk Anıtı’na geçti.

        CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve İl Başkanı Teoman Özdöl partinin çelengini anıt önüne bıraktı.

        Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. İl Başkanı Teoman Özdöl, burada yaptığı konuşmada, 93 yıl önce padişah iradesinden halkın iradesine geçişi noktası sayılan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açıldığını belirtti.
Bugünün kendileri için çok önemli olduğunu anlatan Özdöl, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan’ı çocuklara armağan ettiğini dile getirdi.

        Bu bayramın daha sonra dünya çocukları bayramı olarak kutlandığını ifade eden Özdöl, “Ancak 2012 yılında çıkarılan yönetmelikle milli bayramların kutlanması milli eğitim müdürlüğü düzeyine indirilmiş ve böylesi milli duyguları kabartan bayramların engellenmesi yoluna gidilmiştir. Biz böyle anlayışı kabul etmiyoruz. Biz milli bayramlarımızı da dini bayramlarımızı da en iyi şekilde kutlayacağız.” dedi.

        Konuşmanın ardından kabalık hep birlikte '10. Yıl Marşı'nı söyledi. CHP’nin kutlaması Atatürk Anıtı önüne karanfillerin bırakılmasıyla son buldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası