Ege Postası
Geri

Eftal'in ev eşyası Tartan'dan

Konak Belediyesi ‘Eşya Deposu’yla ihtiyaç sahiplerine ev eşyası yardımı yapmaya devam ediyor. Gazetelerden okuduğu haberlerden Konak Belediyesi’nin eşya yardımı yaptığını öğrenen Ege Üniversitesi (EÜ) Arkeoloji Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Eftal Ordu (24) öğrenci evi için destek istedi. Samsunlu bir ailenin kızı olan Eftal Ordu, zor şartlar altında hem çalışıp hem de okumaya gayret ediyor.
Eftal'in ev eşyası Tartan'dan
Haberler / Yerel Yönetimler
21 Temmuz 2013 Pazar 10:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bir yıl önce babasını kaybeden genç kız, iki ağabey ve annesinin okulu bırakmasını istemesine rağmen okulunu bitirmekte kararlı olduğunu söyledi. Babasından kalan 275 lira ile geçinmeye çalıştığını, kirasını ödemek için de hafta sonları bir restoranda komilik yaptığını belirten genç kız, daha önce okul yurdunda kaldığını ancak son sınıfta tez çalışması nedeniyle yurttan ayrıldığını ifade etti.

BURS İSTİYOR

Eftal Ordu, Başkan Tartan’ın kurduğu eşya deposu sayesinde kendisi gibi pek çok ihtiyaç sahibi vatandaşın hayır duasını aldığını söyleyerek, “Arkeoloji bölümünde yüksek lisans yapmak ve okulda kalmak istiyorum. Ailemin baskılarına rağmen ayaklarımın üzerinde durup, okumak istedim. Kolay değil ama bunu başaracağım. Hiç eşyam olmadığı için Başkan Tartan’a mektup yazarak yardım istedim. Bana el uzattığı, destek verdiği için teşekkür ederim” dedi. Başarılı öğrenci Eftal Ordu, hayırseverlerden daha rahat şartlarda okuyabilmek için bir de burs istiyor.
Her fırsatta eğitime önem verdiğini dile getiren Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, öğrenci dostu olmaya devam edeceklerini ve Eftal Ordu gibi başarılı, okumaya gönül vermiş öğrencilere ellerinden gelen desteği vermeye devam edeceklerini söyledi. Tartan, hemen her gün öğrencilere, yeni evlenecek çiftlere, ihtiyaç sahibi ailelere eşya yardımında bulunduklarını ancak ellerindeki stokların tükenmeye başladığını belirterek İzmirli hayırseverlerden destek istedi. Tartan, “Özellikle depomuzda kısıtlı sayıda bulunan televizyon, buzdolabı, elektrikli süpürge, çamaşır ve bulaşık makinesi gibi elektrikli ev eşyasına büyük ihtiyaç var” diyerek vatandaşlara yardım çağrısında bulundu.  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası