Ege Postası
Geri

Eğitim-Sen iade kararlarının uygulanmamasını protesto etti

İzmir Milli Eğitim İl Müdürlüğü önünde toplanan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) üyeleri görevlerinden alınan alınan okul müdürlerinin, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'ndan aldıkları iade kararlarının uygulanmamasını protesto etti.
Eğitim-Sen iade kararlarının uygulanmamasını protesto etti
Haberler / İzmir
19 Haziran 2015 Cuma 09:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam'ın de destek verdiği 100 yakın sendika üyesi İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde buluştu. Eğitim Sen 4. Nolu Şube Başkan Cevat Düzci Türkiye'yi 13 yıldır tek başına yöneten, AKP iktidarının bu konuda kendisinden önceki bütün hükümetlerin toplamını aşan bir çaba içinde olduğunu belirterek "Daha önce alınmış yüksek yargı kararlarına rağmen Milli Eğitim Bakanlığı'nın bakanlık kadroları tamamen kendi siyasal ihtiyaçları doğrultusunda yapılan atamalarla doldurmak için yayınladığı Yönetici Atama Yönetmenliği sonrasında eğitim tarihinin en kapsamlı tasfiye ve ardından siyasi kadrolaşma hareketi başlatılmıştır. Yönetmenliğin yayınlanmasının ardından, başta Eğitim Sen üyeleri olmak üzere 8 bine yakın eğitim yöneticisinin görevlerine haksız ve hukuksuz bir şekilde son verilmiş, yerlerine adrese teslim görevlendirmeler ile yandaş sendika üyeleri atanmıştır" dedi. 

Eğitim Sen olarak Milli Eğitim Bakanlığı'na mevcut yönetmenliği derhal geri çekmesini önerdiklerini belirten Düzci şu açıklamayı yaptı

"Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Yönetici Atama Yönetmeliği'nin bazı hükümleri hakkında yürütmeyi durdurma kararı vermiştir. MEB, Ankara Bölge İdare Mahkemesinin verdiği kararı uygulamayarak yargıya resmen meydan okumuştur. Eğitim yöneticilerinin belirlenmesinde hiçbir baskı ve yönlendirmeye izin verilmemelidir. Her okulun kendi yöneticisini, o okuldaki eğitim bileşenlerinin katılacağı demokratik seçimlerle yine kendisinin seçmesi sağlanmalıdır. Danıştay İdare Dava Daireleri Kurulunun son kararı ile birlikte değerlendirildiğinde, bu şekilde görevden alınan okul müdürleri, başka hiç bir işleme gerek kalmaksızın görevine dönmeli, yargı kararını yerine getirmeyen bakanlık yetkilileri görevi kötüye kullanma suçu ile yargılanmalıdır." (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası