Ege Postası
Geri

Toplu sözleşme krizinde sendikadan grev resti

İZMİR Büyükşehir Belediyesi'ndeki, toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma çıkmaması üzerine işçiler, protesto yürüyüşü yaptı. Önce belediyenin yan bölümünde açıklama yapan işçiler, daha sonra "Sesimizi Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu daha iyi duysun" diyerek ana kapının önüne geçti. Burada bir süre slogan atıp açıklama yapan işçiler, olaysız dağıldı. Toplu sözleşme krizinde sendikadan
Toplu sözleşme krizinde sendikadan grev resti
Haberler / İzmir
18 Haziran 2015 Perşembe 16:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İzenerji'ye bağlı yaklaşık 3 bin 600 çalışanı ilgilendiren toplu iş görüşmelerinden bir sonuç alınamadı. Bu durumu protesto eden DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası üyeleri, Konak Pier önünde toplandı.



Ardından da, Büyükşehir binasının önüne kadar yürüdü. Belediye binasınını yan bölümünde tepkilerini gösteren işçilere, CHP Milletvekili Çam ile HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de destek verdi.



ANA KAPIYI KAPATTILAR

Sık sık "Sadaka değil toplu sözleşme", "İş ekmek yoksa barış da yok", "Sözleşme hakkımız grev silahımız" sloganları atan işçilere, DİSK Genel - İş 2 Nolu Şube Başkanı Taner Şanlı açıklama yaptı. Taner Şanlı, "Meydanlarda bizim kavgamız siyasi kavga değil, ekmek kavgasıdır. Biz işimizden ve ekmeğimizden vazgeçmeyeceğiz. Aylarca masa başında toplu sözleşmeyi bitirmek için mücadele verdik. Sonuç alamadık. Bizler buralarda eylemlerimizi devam ettireceğiz. Bundan sonra yaşanacaklardan bizler sorumlu değiliz. Önümüzdeki hafta taleplere cevap alamazsak iş bırakacağız. Bütün arkadaşlarımızı alana çekmek zorunda olacağız. Biz elimizden geleni yaptık yapmaya devam edeceğiz" dedi. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise mücadeleye yılmadan devam edeceklerini, bundan önceki süreçlerde mücadelelerini kazandıklarını, greve hazır olmasalardı, bütün belediyelerde grev ilan kararını asmayacaklarını söyledi. 



Burada açıklamaların ardından işçiler, "Sesimizi Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu daha iyi duysun" diyerek ana kapının önüne geçti. Burada da sloganlarını sürdüren ve grev haklarını kullanacaklarını söyleyen işçiler, piknik tüpünün üzerine koydukları tencere içerisinde de taş kaynattı.


Burada kısa bir açıklama daha yapan DİSK Genel - İş 2 Nolu Şube Başkanı Taner Şanlı, görüşmelerden sonuç çıkmaması durumunda önümüzdeki hafta bir gün kentte hayatı durduracaklarını açıkladı. Grup açıklamanın ardından dağıldı. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası