Ege Postası
Geri

Eli sopalı polisler yasalmış

Yanıt istifa eden Bakan Güler'den geldi: Uygulama yönetmeliğe uygun.
Eli sopalı polisler yasalmış
Haberler / İzmir
7 Ocak 2014 Salı 11:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- CHP, Gezi eylemcilerine sopalarla müdahale eden polisleri İçişleri Bakanlığı'na sordu. Yanıt istifa eden Bakan Güler'den geldi: Uygulama yönetmeliğe uygun.
TÜR’­Kİ’­YE el’­le’­rin’­de so’­pa ve de’­mir çu’­buk’­lar’­la va’­tan’­da’­şa mü’­da’­ha’­le eden ki’­şi’­le’­ri, Ge’­zi Par’­kı pro’­tes’­to’­la’­rı sı’­ra’­sın’­da ta’­nı’­dı. Em’­ni’­yet yet’­ki’­li’­le’­ri’­nin "On’­lar si’­vil po’­li’­s" de’­di’­ği eli so’­pa’­lı adam’­lar’­la il’­gi’­li bir açık’­la’­ma da İçiş’­le’­ri Ba’­kan’­lı’­ğı’­'n’­dan gel’­di: O po’­lis’­ler mev’­zu’­ata uy’­gun.
Mev’­zu’­atı ha’­tır’­lat’­tı
CHP Mil’­let’­ve’­ki’­li Gür’­kut Aca’­r'’­ın, İz’­mir ve An’­tal’­ya’­'da Ge’­zi Par’­kı ey’­lem’­ci’­le’­ri’­ne mü’­da’­ha’­le eden eli so’­pa’­lı si’­vil po’­lis’­ler’­le il’­gi’­li so’­ru’­su’­na ya’­nı’­tı İçiş’­le’­ri es’­ki Ba’­ka’­nı Mu’­am’­mer Gü’­ler ver’­di. Em’­ni’­yet per’­so’­ne’­li’­nin gö’­rev es’­na’­sın’­da kul’­la’­na’­ca’­ğı teç’­hi’­za’­tın "Em’­ni’­yet Hiz’­met’­le’­ri Sı’­nı’­fı Men’­sup’­la’­rı Kı’­ya’­fet Yö’­net’­me’­li’­ği’­"n’­de be’­lir’­len’­di’­ği’­ne dik’­kat çe’­ken Gü’­ler, eli so’­pa’­lı po’­lis’­ler’­le il’­gi’­li şöy’­le de’­di:

'Soruşturma açtık'

"Per’­so’­nelimiz bu yö’­net’­me’­lik doğ’­rul’­tu’­sun’­da gö’­re’­ve sevk edil’­miş’­tir. Öner’­ge’­ye ko’­nu edi’­len olay’­la’­ra iliş’­kin po’­lis mü’­fet’­tiş’­le’­ri ta’­ra’­fın’­dan in’­ce’­le’­me baş’­la’­tıl’­mış olup, yü’­rü’­tü’­len so’­ruş’­tur’­ma de’­vam et’­mek’­te’­dir."
İçiş’­le’­ri Ba’­kan’­lı’­ğı’­'nın ver’­di’­ği ce’­va’­bı de’­ğer’­len’­di’­ren Gür’­kut Acar, "Ge’­zi olay’­la’­rı’­na ka’­tı’­lan yurt’­taş’­la’­ra bir sü’­rü yap’­tı’­rım uy’­gu’­lan’­dı, yar’­gı’­la’­ma’­lar baş’­la’­dı ama po’­lis’­ler’­le il’­gi’­li so’­ruş’­tur’­ma’­lar 6 ay’­dır ta’­mam’­la’­na’­ma’­dı. Bu’­nu an’­la’­mak müm’­kün de’­ği’­l" de’­di.

'So’­nuç çık’­ma’­ya’­ca’­k'

Baş’­ba’­kan Er’­do’­ğa’­n'’­ın Ge’­zi’­' de gö’­rev alan po’­lis’­le’­re yö’­ne’­lik "Des’­tan yaz’­dı’­nı’­z" açık’­la’­ma’­sı’­nı da ha’­tır’­la’­tan Acar, "Po’­lis des’­tan yaz’­dı’­' de’­nil’­dik’­ten son’­ra, bu so’­ruş’­tur’­ma’­lar’­dan bir so’­nuç çık’­ma’­sı müm’­kün de’­ğil" de’­ğer’­len’­dir’­me’­sin’­de bu’­lun’­du.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası