Ege Postası
Geri

Emekli Vali Yardımcısı, CHP’den belediye başkan aday adayı oldu

Uşak Vali Yardımcılığı görevini yürütürken emekli olan Nadi Kılınçarslan, CHP’den Denizli Belediye Başkanlığına aday adayı oldu. Kılınçarslan, CHP Denizli il binasında basın toplantısı düzenleyerek başvuru dosyasını İl Başkanı...
Emekli Vali Yardımcısı, CHP’den belediye başkan aday adayı oldu
Haberler / Genel
25 Temmuz 2013 Perşembe 16:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Uşak Vali Yardımcılığı görevini yürütürken emekli olan Nadi Kılınçarslan, CHP’den Denizli Belediye Başkanlığına aday adayı oldu.

Kılınçarslan, CHP Denizli il binasında basın toplantısı düzenleyerek başvuru dosyasını İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’na verdi.
Toplantıda konuşan Çavuşoğlu, Kılınçarslan’ın yıllarca hem kamu görevinde hem de belediyecilikte bilgi ve birikim sahibi olan ilk adayları olduğunu belirtti.

Aday adayı Kılınçarslan ise Büyükşehir Yasası’nın bir Amerikan projesi olduğunu öne sürdü. Kılınçarslan, “Diğer adıyla ‘Eyalet Yasasıdır’. Siyasal iktidar ‘eyalet’ kelimesini kullanmaktan sakındığı için ‘Büyükşehir Yasası’ olarak adlandırmıştır. Bu yasa ile eyalet valisinin yetkileri ve ekonomik gücü Büyükşehir Belediye Başkanına ve Büyükşehir Belediye Meclisine verilmiştir. Merkezi idareye karşı devasa bir yerel yönetim şekli oluşturulurken, doğrudan demokrasinin uygulandığı, halkın kendi yöneticilerini direkt olarak seçtiği ve her gün denetlediği sistem, köyler, beldeler ve İl Özel İdareleri kaldırılarak demokrasi kuşa döndürülmüştür.” dedi.

Bütün bunlara rağmen, bu noktadan sonra Denizlililer olarak ‘Büyükşehir’i istememenin eşyanın tabiatına aykırı olacağını iddia eden Kılınçarslan, “Çünkü bu somundan daha fazla pay kapma yarışıdır. Aynı kalkınmada öncelikli illerin durumu gibi. İller kendi yörelerinde daha fazla yatırım yapılması için kalkınmada öncelikli iller arasında yer almak isterler. Bu iller vergi muafiyeti ve teşvikler gibi ayrıcalıklardan yararlanmışlar. Büyükşehirlere de genel bütçeden diğer şehirlere oranla daha fazla pay ayrılır. Yani pek çok avantajları vardır. Onun için bizler de büyükşehir olunmasını bu yönüyle olumlu buluruz. Bizim itirazımız, Büyükşehir Yasası’ uygulama sahasının tüm ilin hudutlarını kapsamasıdır. İkinci itirazımız da köy, belde ve İl Özel İdarelerinin kaldırılmasıdır.” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası