Ege Postası
Geri

Cami imamı, eşiyle beraber köy halkına Kur'an-ı Kerim öğretiyor

Sivas’ın Gemerek ilçesine bağlı Keklicek köyünde imam Salih Kutluca (48) ve eşi Fatma Kutluca (42), yıllardır camiye gelen öğrencilere Kur'an-ı Kerim öğretiyor. Cami görevlisi olan ve köyde çok sayıda kişiye Kur'an-ı Kerim öğreten...
Cami imamı, eşiyle beraber köy halkına Kur'an-ı Kerim öğretiyor
Haberler / Genel
25 Temmuz 2013 Perşembe 16:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sivas’ın Gemerek ilçesine bağlı Keklicek köyünde imam Salih Kutluca (48) ve eşi Fatma Kutluca (42), yıllardır camiye gelen öğrencilere Kur'an-ı Kerim öğretiyor. Cami görevlisi olan ve köyde çok sayıda kişiye Kur'an-ı Kerim öğreten Salih Kutluca, bugünlerde camiye gelen öğrencilerin yanı sıra eşi ile beraber yaşları altmışın üzerinde olan ev hanımlarına da Kuran-ı Kerim öğretiyor.

Ramazan ayında camiye gelenlerin sayısının arttığını, eşinin de kendisine yardımcı olduğunu belirten imam Kutluca, ”Köy halkı ile bütünleştik. Yılın on iki ayı camiye Kur'an-ı Kerim öğrenmeye gelen vatandaşlarımız var. Bu yıl da hem yaz tatili olması hem de Ramazan ayı ile beraber çocuklarımızın yanı sıra yetişkin anne ve babalar da camimize Kur'an öğrenmeye geliyorlar. Sabah saatlerinde camiye gelerek günün büyük bir çoğunluğunu camide öğrencilerimizle geçiriyoruz. Eşim de ev işlerinden sonra hem öğrenmeye gelen bayanlara Kur'an öğretmek hem de bana yardımcı olmak için camiye gelerek büyük bir özveri ile Kur'an öğretiyor.” dedi.

Eşine yardımcı olmanın yanı sıra insanlara Kur'an-ı Kerim'i okumayı öğretmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Fatma Kutluca da ”Ramazan ayını camide eşimle beraber, çocuklara ve annelerine Kur'an-ı Kerim öğreterek yaşamak büyük mutluluk veriyor. Hem ibadetimizi yerine getiriyor hem de eşime yardımcı olarak kursa gelen bayanlara Kur'an öğretmenin sevabını kazanıyoruz.” diye konuştu.

Yıl içinde köy halkı ile çeşitli faaliyetler yaptıklarını da söyleyen imam Kutluca, Ramazan ayında teravih namazından sonra her gün köydeki hayırseverler aracılığıyla vatandaşlara ikramlar yapıldığını, bu vesileyle köyde vatandaşlar arasında birlik beraberliğin arttığını söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası