Ege Postası
Geri

Tarihi Odunpazarı’nda artık herkes bisiklete binecek

Eskişehir’in tarihi Odunpazarı semtinde bundan böyle vatandaşlar artık ulaşımı bisiklet ile yapacak. Merkez Odunpazarı Belediyesi, hem ilçe merkezindeki trafik yoğunluğunu hafifletmek hem sağlıklı bir yaşam için şehrin farklı noktalarında...
Tarihi Odunpazarı’nda artık herkes bisiklete binecek
Haberler / Genel
25 Temmuz 2013 Perşembe 15:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Eskişehir’in tarihi Odunpazarı semtinde bundan böyle vatandaşlar artık ulaşımı bisiklet ile yapacak. Merkez Odunpazarı Belediyesi, hem ilçe merkezindeki trafik yoğunluğunu hafifletmek hem sağlıklı bir yaşam için şehrin farklı noktalarında ilk etapta 25 kilometrelik bisiklet yolu yapıyor. İlçedeki bisiklet yolları önümüzdeki aylarda daha da artırılacak. Tarihi semtte bisiklet yolları için birçok nokta belirlendi. Bölgede ulaşım aracı olarak bisiklet kullanımını artırmak için gerekli yerlere bisiklet logoları kondu, güzergahlar mavi renge boyandı.

Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, yaşam kalitesi açısından bisiklet yolları yapımının ve bisiklet kullanımının yaygınlaştırılmasının önemli olduğunu söyledi. “Odunpazarı'nda artık bisiklet yolu olmayan cadde yapılmıyor." diyen Başkan Sakallı, bu bağlamda Odunpazarı’nda bisiklet kullanımını teşvik etmek ve bisiklet yollarını yaygınlaştırmak amacıyla çalışmalar yürüttüklerini kaydetti. Başkan Sakallı, "Yeni açılan yol çalışmalarında genişlikler ve topoğrafik yapı elverdiğince mutlaka bisiklet yollarına da yer veriyoruz. Amacımız bisiklet yolu ağını artırmak ve bisiklet yolları ağını bütünleştirecek çalışmaları hayata geçirmektir." diye konuştu.

Bir ulaşım aracı olarak bisiklet kullanımını özendiren çalışmaları da yürüttüklerini anlatan Başkan Sakallı, “Çalışma yapılan alanların bisiklet yolu olduğunu belirtmek amacı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yönetmeliğindeki gibi ilgili alanlar RAL 5015 kodlu mavi renge boyanıyor. Gerekli yerlere bisiklet logoları yapılıyor.” şeklinde konuştu.

Bisiklet yolları için bir çok noktayı belirlediklerini dile getiren Sakallı; Osmangazi Üniversitesi, Sümer Mahallesi, Osmangazi Mahallesi, merkezdeki Okullar Bölgesi ve Merkez-Adliye-Vergi Dairesi-Hasan Doğan Spor Tesisi Güzergahı olmak üzere 5 güzergah belirlediklerini ve bu bisiklet yollarının kısa süre içerisinde tamamlanacağını vurguladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası