Ege Postası
Geri

GTO’nun 'İstihdam Artıyor, Girişimcilik Gelişiyor' projesi hayata geçiyor

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), İŞKUR'a kayıtlı işsizlerin istihdama kazandırılması amacıyla SODES 2013 kapsamında yeni bir projeyi hayata geçiriyor. GTO'nun 'İstihdam Artıyor, Girişimcilik Gelişiyor' projesi kapsamında uygulamalı girişimcilik...
GTO’nun 'İstihdam Artıyor, Girişimcilik Gelişiyor' projesi hayata geçiyor
Haberler / Genel
25 Temmuz 2013 Perşembe 15:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gaziantep Ticaret Odası (GTO), İŞKUR'a kayıtlı işsizlerin istihdama kazandırılması amacıyla SODES 2013 kapsamında yeni bir projeyi hayata geçiriyor. GTO'nun 'İstihdam Artıyor, Girişimcilik Gelişiyor' projesi kapsamında uygulamalı girişimcilik eğitimi, satış elemanı, grafiker, ön muhasebe elemanı eğitimleri verilecek.

        GTO Genel Sekreteri Halil Göçer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sektörlerin gelişimine paralel olarak sektörlerin ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman yetiştirilmesine yönelik eğitimleri sürdüklerini ifade etti. Göçer, bu çerçevede SODES 2013 kapsamında 'İstihdam Artıyor, Girişimcilik Gelişiyor' isimli yeni proje ile 3 ayrı meslek dalının yanı sıra KOSGEB işbirliği ile de uygulamalı girişimcilik eğitimi gerçekleştirileceğini söyledi.

        Göçer, "İŞKUR Gaziantep İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve GTO MEKSA Mesleki Eğitim Merkezi ortaklığında yürütülecek proje kapsamında; İŞKUR’da kayıtlı işsizlere yönelik meslek kazandırma eğitim programları uygulayarak hem işsizlerin meslek sahibi olacak, hem de sektör işletmelerinin nitelikli eleman ihtiyaçlarının karşılanacak." dedi.

        Sekiz ay sürecek projeden toplam 80 kişinin faydalanabileceğini dile getiren Göçer, "Kursa katılmak isteyenler Ağustos ayı sonuna kadar GTO-MEKSA Meslek Eğitim Merkezi'ne başvurabilirler. Eğitim programları sonunda GTO, MEKSA, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR temsilcilerinin katılımı ile yapılacak sınavda başarılı olanlara bu kurumların ortak imzasıyla kurs belgesi verilecektir. Seçilen ve eğitim programlarına devam eden kursiyerlere proje kapsamında günlük 15 TL ücret ödenecektir." diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası