Ege Postası
Geri

Bakımını yapın, arabanız da bayram etsin

Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte araç bakımının öneminin arttığını belirten uzmanlar, küçük ama basit tedbirlerin alınmaması durumunda yüksek bedeller ödendiğine dikkat çekiyor. Tatil planları yapan vatandaşlardan araç...
Bakımını yapın, arabanız da bayram etsin
Haberler / Genel
25 Temmuz 2013 Perşembe 15:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte araç bakımının öneminin arttığını belirten uzmanlar, küçük ama basit tedbirlerin alınmaması durumunda yüksek bedeller ödendiğine dikkat çekiyor.

Tatil planları yapan vatandaşlardan araç bakımını ihmal etmemelerini isteyen Kastamonu Bosch Car servis sorumlusu Murat Mahmutoğlu, yolculukların güvenli olması için yola çıkmadan bakım yapılması gerektiğine dikkat çekti. Aracın motor yağı, fren hidroliği, soğutma suyu gibi sıvıların yaz aylarında ön plana çıktığını belirten Mahmutoğlu, “Fren hidroliği hayati önem taşımaktadır. Lastiklerin basıncı nasıl yüke göre düzenlenecekse aynı durum fren sistemi için de geçerlidir. Yaz aylarında hava filtresi daha çok toz alacağından hava filtrelerinin kontrolüne de dikkat etmek gerekir. Kirli filtre hem motor performansını düşürür hem de yakıt tüketimini artırır. Şuurlu bir sürücünün aracında yapacağı kontroller, fazladan masraf ödenmesinin önüne de geçer.” şeklinde konuştu.

Bayramın yaklaşmasıyla birlikte işlerin biraz daha hareketli olduğunu belirten Mahmutoğlu, vatandaşların, araçlarının periyodik bakımını yaptırmadan yola çıkmamaları gerektiğini söyledi. ‘‘Periyodik bakımda tiger bakım, kayış bakımları, motorda sorun olup olmadığı, hava, yağ, mazot filtreleri temizliği, klima gazı, suyu gibi, yaz aylarında kullanılacak ekipmanların bakımı, yağ değişimi ölçümü, farların kontrollerinin mutlaka yapılmadan yola çıkılmamasını istiyoruz. Bu tip muayenelerden geçen araçların uzun yollarda hiç bir aksaklık olmayacağına değinen Mahmutoğlu, "Aracınız da bayram yapsın vatandaş da bayram yapsın.’’ dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası