Ege Postası
Geri

Emekli öğretmenin yaptırdığı Fatma Kutlu Köksal Ayvacı Anaokulu açıldı

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde hayırsever bir emekli öğretmen tarafından yaptırılan Fatma Kutlu Köksal Ayvacı Anaokulu’nun açılışı yapıldı. Halk oyunları gösterileriyle başlayan açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı...
Emekli öğretmenin yaptırdığı Fatma Kutlu Köksal Ayvacı Anaokulu açıldı
Haberler / Güncel
18 Eylül 2013 Çarşamba 12:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde hayırsever bir emekli öğretmen tarafından yaptırılan Fatma Kutlu Köksal Ayvacı Anaokulu’nun açılışı yapıldı.

Halk oyunları gösterileriyle başlayan açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Canbolat, Hayırsever Fatma Kutlu Köksal Ayvacı tarafından yaptırılan anaokulunun 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlandığını söyleyerek Ayvacı’ya eğitime katkıları dolayısıyla teşekkür etti.

Çok mutlu ve heyecanlı olduğunu belirten Fatma Kutlu Köksal Ayvacı ise "Doğma büyüme Kadirliliyim. Başka illerde öğretmenlik yapmama rağmen Kadirli’den hiç kopmadım. Bütün arzum Kadirli’ye bir okul yaptırmaktı. Bugün bunun mutluluğunu yaşıyorum. Kaymakamımız Necip Çakmak bu konuda bana çok destek oldu. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Ayrıca okulumuzun protokolünü birlikte imzaladığımız eski Valimiz Celalettin Cerrah Beyefendiye de çok teşekkür ediyorum. Okulumuz memleketimize hayırlı olur inşallah.” diye konuştu.

Kadirli Kaymakamı Necip Çakmak ise yaptığı konuşmada, hayırsever Fatma Kutlu Köksal’ın tüm parasını okul yapımı için Kaymakamlığa verdiğini kaydetti. Çakmak, “Bugün, hayırseverimiz Fatma Kutlu Köksal Ayvacı Hanımefendi tarafından yaptırılan anaokulumuzun açılışını yapıyoruz. Öncelikle kendisine eğitime verdiği destek için teşekkür ediyorum. Bu vesile ile tüm Kadirlililere seslenmek istiyorum, Kadirlili işadamlarımız tek başına güçleri yetmiyorsa birleşerek bir okul yapabilirler. Eğitim çok önemli. Bugün öne çıkan bütün medeniyetlerde eğitimli insan gücü vardır. Bu yüzden Kadirli’de ticaret yapan arkadaşlarımıza rica ediyorum, lütfen eğitim yuvalarımızı çoğaltalım.” dedi.

Vali Mehmet Oduncu ise dünyada olduğu gibi Türkiye'de de bilim, teknoloji ve eğitim alanında çok önemli gelişmeler yaşanmakta olduğunu belirterek, “Ülke olarak yarınlarımıza daha umutlu bakıyor, ülkemizin her alanda büyük başarılara imza atıyor. Tüm dünya ile birlikte müşahede ediyoruz. Yarınlarımıza güvenle bakabilmek dünyada hak ettiğimiz yeri alabilmek için eğitimin çok önemli olduğunun bilincindeyiz. Eğitim ışığının, memleketin en derin köşelerine kadar yayılmasına millet olarak gayret göstermekteyiz.” şeklinde konuştu.

Oduncu, Osmaniye’nin eğitim alanındaki verilerini de paylaşarak, “Ülkemizde okul öncesinde eğitim gören öğrencilerin derslik başına düşen ortalaması 22 öğrenci, bu sayı ilimizde 28’dir. Ülkemizde ilkokulda derslik başına düşen öğrenci sayısı 30’dur, ilimizde ise 32’dir. Ülkemizde lise eğitiminde derslik başına düşen öğrenci sayısı ise 31 iken ilimizde 38’dir. Devletimizin en fazla ödeneği eğitime ayırmasına ve hayırseverlerin bu konuda önemli destekler sağlamalarına rağmen yine de arzulanan seviyeye gelebilmiş değiliz. Bu nedenle, Osmaniye’de öncelikle Türkiye ortalamasını yakalamak, daha sonra da Türkiye ortalamasından daha iyi hale gelebilmek için kat etmemiz gereken çok mesafe var. Bu mesafeyi kat etme noktasında Sayın Fatma Kutlu Köksal Ayvacı Hanımefendi 250 bin TL ile eğitime destek olmuş ve önemli bir hayra vesile olmuştur. Kendisine şükranlarımı sunuyorum.” dedi. Vali Oduncu, sözlerinin devamında Osmaniye’nin eğitim konusunda kat ettiği yolda önemli katkısı ve emeği bulunan Osmaniye eski Valisi Celalettin Cerrah’a da teşekkür etti.

    Konuşmaların ardından, Vali Dr. Mehmet Oduncu ve Kadirli Kaymakamı Necip Çakmak tarafından Hayırsever Fatma Kutlu Köksal Ayvacı’ya eğitime katkıları nedeniyle teşekkür plaketi verildi. Daha sonra Anaokulu’nun açılışı Vali Dr. Mehmet Oduncu, Hayırsever Fatma Kutlu Köksal Ayvacı ve protokol mensupları tarafından yapıldı. Vali Oduncu, beraberindekiler ile birlikte, okulun sınıflarını ziyaret ederek, sınıflardaki öğrencilerle sohbet etti.

Açılışın ardından, Kadirli Fen Lisesinde incelemelerde bulunan Vali Oduncu, okul hakkında Kadirli Kaymakamı Necip Çakmak’tan bilgi aldı. Vali Dr. Mehmet Oduncu incelemelerinin ardından Kadirli’den ayrıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası