Ege Postası
Geri

Emenike, şike davasında beraat etti

Şike davasında, eski Fenerbahçeli futbolcu Emmanuel Emenike hakkında beraat kararı verildi. 8 Mayıs 2011’deki Karabükspor - Fenerbahçe maçında sakat olduğu gerekçesiyle maça çıkmayarak şike yapmakla suçlanan Emenike’nin 3 yıla kadar...
Emenike, şike davasında beraat etti
Haberler / Güncel
25 Nisan 2013 Perşembe 12:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Şike davasında, eski Fenerbahçeli futbolcu Emmanuel Emenike hakkında beraat kararı verildi. 8 Mayıs 2011’deki Karabükspor - Fenerbahçe maçında sakat olduğu gerekçesiyle maça çıkmayarak şike yapmakla suçlanan Emenike’nin 3 yıla kadar hapsi isteniyordu.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya katılmayan Emmanuel Emenike adına avukatı Rezan Epözdemir katıldı. Davanın müdahili Trabzonspor adına da kulüp avukatı Nusret Yılmaz geldi. Duruşmanın başında Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci esprili bir şekilde, “Kurtulamadık şikeden” ifadesini kullandı. Avukat Nusret Yılmaz, “İnşallah ülke olarak kurtuluruz” dedi.

Duruşmada söz verilen Avukat Yılmaz, sanık Emenike’nin şike davasından cezalandırılması gerektiğini belirtti. Yılmaz, “Emenike’nin transferi için Mart 2011’de ön sözleşme yapıldığı biliniyor. Emenike, 31 Mart 2011’de verdiği bir röportajda da gönlünün Fenerbahçe’de olduğunu söylemiştir. Bunun üzerine Aziz Yıldırım telefonla Şekip Mosturoğlu’nu arayarak Emenike’nin çok konuşmamasını istemiştir. Emenike, Karabük-Fenerbahçe maçından önce transfer olmadığını söylüyor ama bu doğru değil.” dedi. Sanık hakkında alınan sağlık raporunun içeriğini kabul etmediklerini belirten Yılmaz, Karabükspor kulübü doktorunun yaptığı muayenede oynamasına mani bir durumun bulunmadığı yönünde rapor düzenlendiğini kaydetti.

Emenike’nin avukatı Rezan Epözdemir ise müvekkilinin beraatine karar verilmesini istedi. Epözdemir, “İlk davadaki kararda transfer görüşmelerini yaptığı iddia edilen menajeri Erdem Konyar’a delil bulunmadığı gerekçesiyle beraat verilmiştir.” dedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme, Emenike’nin söz konusu suçtan cezalandırılmasına yeter her türlü şüpheden uzak kesin ve inandırıcı kanıtlara ulaşılamadığını belirtti. Kararda, bu bağlamda yüklenen suçun sanık Emenike tarafından işlendiğinin sabit olmaması nedeniyle beraatine karar verildiği ifade edildi.

Dava sonunda Emenike’nin avukatı Rezan Epözdemir, müvekkilini telefonla arayarak beraat kararını haber verdi. Epözdemir, müvekkilinin karara çok sevindiğini belirterek, “Şu an Moskova’da. ‘Adaletin tecellisine güveniyordum. Zaten suçsuz olduğumu biliyordum. Çok teşekkür ederim. Kariyerimde yeni planlamalar yapacağım.’ dedi.” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası