Ege Postası
Geri

Emniyet: Şiddet uygulayan koca evden uzaklaşsa bile aileye nafaka verir

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı, şiddet uygulayan kişinin evden uzaklaştırıldığı süre boyunca şiddet mağdurunun, kendisi ve çocuklarının geçimini sağlamak için nafaka ödemesini isteyebileceğini açıkladı. Vatandaşların...
Emniyet: Şiddet uygulayan koca evden uzaklaşsa bile aileye nafaka verir
Haberler / Güncel
23 Eylül 2013 Pazartesi 10:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı, şiddet uygulayan kişinin evden uzaklaştırıldığı süre boyunca şiddet mağdurunun, kendisi ve çocuklarının geçimini sağlamak için nafaka ödemesini isteyebileceğini açıkladı.

Vatandaşların çeşitli konulardaki sorularını sanal alemden cevaplandıran Asayiş dairesi Başkanlığı, 'Şiddet uygulamış olan kişi için evden uzaklaştırma kararı alındığında şiddet mağduru geçimini nasıl sağlar'' sorusunu cevaplandırdı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Şiddet uygulayan kişinin evden uzaklaştırıldığı süre boyunca şiddet mağdurunun, kendisi ve çocuklarının geçimini sağlamak için nafaka ödemesini istemesi mümkündür. Ayrıca şiddet mağdurunun ihtiyacının varlığının tespiti ve eşten nafaka alınamaması halinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvurulması mümkündür."

Açıklamada, şiddet uygulayan ya da uygulama ihtimali bulunan kişinin hükmedilen tedbir kararlarını ihlal etmesi durumunda üç günden on güne kadar zorlama hapsi ile cezalandırılabileceğine dikkat çekildi. Açıklamada, "Tedbir kararının gereklerine aykırılığın her tekrarında, zorlama hapsinin süresi on beş günden otuz güne kadardır. Söz konusu ceza paraya çevrilemez, ertelenemez" denildi. Bir vatandaşın 'Şiddet gördüm, nereye başvurabilirim'' sorusuna da açıklık getiren Asayiş Daire Başkanlığı, şikayet ve ihbar için valilik, kaymakamlık, polis merkezleri, jandarma karakolları, Cumhuriyet savcılıkları, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri, sağlık kuruluşları, ‘155 ve 156’ numaralı telefonlara müracaat edilebileceği aktarıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası